Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"İllegal" HES Çalışması Köylüleri Ayağa Kaldırdı!

Antalya Kıbrısçık Deresi'nde yapılması planlanan HES için başlatılan ölçüm çalışmalarının yasal dayanağının olmadığı iddia edildi.

yapi.com.tr
"İllegal" HES Çalışması Köylüleri Ayağa Kaldırdı!

Sol.org.tr'nin haberine göre, Antalya'nın Kaş ilçesinde Kıbrısçık Deresi'nde yapımı planlanan Kasaba-Kıbrıs Barajı ve HES projesi için geçtiğimiz günlerde bölgede yapılmak istenen ölçüm çalışmalarının yasal dayanağı bulunmadığı iddia edildi. Avukatları aracılığıyla ilgili kurumlara yazılı başvuruda bulunan Kemer köylüleri, gelecek olan bilgiler doğrultusunda gerekirse suç duyurusunda bulunacak.

'Evleri kaldıracağız, ağaçları yıkacağız'

Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Kemer köyündeki Kıbrısçık Deresi'nde yapımı planlanan 'Kaş-Kasaba Kıbrıs Barajı ve HES Projesi'nin yol rölekasyonu ölçümlerini yapmak için 6 Haziran tarihinde Kemer köyüne gelen Ankara merkezli yüklenici firma çalışanlarının sorumsuz tavırları köylülerin tepkisini çekmişti. İki kişiden oluşan firma çalışanlarının, köylülerin sorularına "karayolunu ve evleri kaldıracağız, ağaçları yıkacağız" şeklinde yanıtlar vermesi üzerine gerginlik çıkmış, jandarma ve Kaymakamlık çalışmaları durdurmuştu.

Mülkiyet sorunu çözülmeden alanda çalışma yasal değil

Olayın ardından konuyla ilgili inceleme başlatan Kemer köylüleri, avukatları aracılığıyla ilgili kurumlardan bilgi talebinde bulundu. Baraj projesinin uygulanacağı alanın mülkiyet sorununun çözülmediğini öne süren köylüler, bu nedenle alanda yapılacak olan çalışmaların yasal olmadığını iddia ediyor. Köylüler, 'Av ve Yaban Hayatı Koruma Sahası' olan bölgede baraj yapımına karşı çıkan köylüler, evleri ve tarlaların su altında kalmasını da istemediklerini belirken, yetkililerden gelecek olan bilgiler doğrultusunda gerekirse konuyla ilgili hukuki mücadele başlatmaya hazırlanıyorlar.

http://www.yapi.com.tr/haberler/illegal-hes-calismasi-koyluleri-ayaga-kaldirdi_109863.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!