Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Halk Tepki Gösterince HES Toplantısı Yapılamadı

Bartın'ın Ulus ilçesinde yapılması planlanan Hidroelektrik Santrali(HES) için gerçekleştirilecek ÇED toplantısı, halkın tepkisi nedeniyle yapılamadı. Halkın gösterdiği tepki nedeniyle toplantının yapılamadığı tutanak altına alınırken, şirket yetkilileri ve vatandaşlar arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.

yapi.com.tr / AA
Halk Tepki Gösterince HES Toplantısı Yapılamadı Foto: Selim Bostancı (AA)

Bartın'ın Ulus ilçesindeki çay üzerinde yapılması planlanan Hidroelektrik Santrali'nin(HES) görüşüleceği ÇED toplantısı, halkın tepkisi nedeniyle yapılamadı.

HES projesini yapacak firma ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü il müdürlüğü yetkilileri, Ulus Deresi üzerinde yapılması planlanan ve 8 megavat kurulu gücündeki Ulus Regülatörü ve Hidroelektrik Santral (HES) projesi kapsamında yapılacak ÇED bilgilendirme toplantısı için ilçe öğretmen evine geldi.

Salon dışında toplanan vatandaşlar, slogan atıp dövizler taşıyarak HES projesini yapacak firmaya tepki gösterdi. Toplantı öncesinde salon dışında Bartın Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdoğan Atmış ve bazı vatandaşlarla DSİ Kastamonu 23. Bölge Müdürlüğü Hidroelektrik Enerji Şube Müdürü Gökhan Gündoğan arasında tartışma yaşandı.

Gündoğan, Atmış ve beraberindekilerin vatandaşları yanlış bilgilendirdiğini öne sürerek ''HES'ler kamu menfaati için yapılıyor'' demesiyle başlayan tartışmanın büyümesi üzerine, Ulus Kaymakamı Ali Fuat Atik araya girdi.

Atik, vatandaşların ve katılımcıların tepkilerinin olağan karşılanmasını, bunun da demokratik bir hak olduğunu söyledi. Atik'in, halkı tahrik edici hal ve hareketlerde bulunulmaması, tartışmanın uzaması halinde toplantının yapılmasını engelleyeceğini belirtmesi ardından gerginlik son buldu.

Daha sonra vatandaşlarla giren Ulus Belediye Başkanı Hüseyin Ulus, halkın santral istemediğini belirterek toplantının yapılamadığı şeklinde tutanak tutulmasını istedi.

Salonda başlayan toplantıda yaklaşık 10 kişinin Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile şirket yetkililerinden oluştuğunu kaydeden Ulus, ''Burada 1 tane Ulus vatandaşı yok. Lütfen kimlik tespiti yapılsın. Halkın olmadığı yerde toplantıyı başlatmışlar. Biz ilçemizde santral istemiyoruz. Bu santral, zaten susuz olan çayımızı tamamen kurutacaktır. İlçemize içme suyunu veren Keson kuyularımız tamamen kuruyacaktır. Kesinlikle bu toplantının yapılmasına ve santralin kurulmasına karşıyız'' diye konuştu.

Vatandaşların da tepki göstermesi ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, toplantının halkın katılımın olmaması ve tepki nedeniyle yapılamadığını tutanak altına aldı.

Bu arada polislerin geniş güvenlik önlemi aldığı salon içi ve dışında zaman zaman şirket yetkilileriyle tartışan vatandaşlar, Kaymakam Atik ve polisler tarafından sakinleştirildi.

Vatandaşlar saat 13.00'de yapılması planlanan Ulus II Regülatörü ve HES Projesi ÇED toplantısının da yapılmaması için salon dışındaki bekleyişlerini sürdürüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/halk-tepki-gosterince-hes-toplantisi-yapilamadi_102783.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!