Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İmar Barışının Formatı 6 Haziran'da Açıklanacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kamuoyunda "İmar Barışı" olarak bilinen ve 13 milyondan fazla konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

yapi.com.tr/AA
İmar Barışının Formatı 6 Haziran'da Açıklanacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kamuoyunda "İmar Barışı" olarak bilinen ve 13 milyondan fazla konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen düzenlemeye ilişkin, "İnşallah önümüzdeki hafta Çarşamba günü bunun nasıl bir formatla yapılacağı hususunu açıklayacağız. 2-3 gün içinde de müracaatları almaya başlayacağız" diye konuştu.

Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda soruları yanıtlayan Özhaseki, İmar Barışı'nın son durumuna ilişkin soru üzerine, bu konuda epey çalıştıklarını, kanunun çıktığını, erken seçim kararının bu işin aceleye gelmesini sağladığını dile getirdi.

Seçimden önce müracaatları almaya başlayacaklarını da söyleyen Özhaseki, 26 milyon bağımsız birimden neredeyse 13-15 milyonunun sorunlu olduğunu, vatandaşların bu nedenle devletle kavgalı ve mahkemelik olduğunu dile getirerek şöyle konuştu: "Siyaset kurumu çözüm bulma sanatının olduğu bir kurumdur nihayetinde. Biz de bu çözümü bulduk. Herkes evinde artık rahat oturacak, belediyelerle kavga etmeyecek, mahkemeye gitmeyecek. Kendi bulunduğu gerek evini gerek iş yerini artık bir ekonomik değer olarak kullanacak. Bankalardan kredi almak istediklerinde götürecekler, onu teminat gösterip karşılığında kredi alabilecekler veya kat mülkiyetine geçemedilerse kat mülkiyetine geçecekler. Kat mülkiyetine geçince değeri daha artacak. Herkesin olduğu yerdeki malı, mülkü gerçek değerine kavuşacak. Bundan dolayı da insanlar çok mutlular.

Çarşamba günü nasıl bir formla müracaat edeceklerini açıklayacağız, 3-4 gün sonra yani. Formun esasında neler var onları açıklayacağız. Burada da çok sade olarak vatandaşın e-devlet üzerinden müracaat etmesini bekliyoruz. Herhangi bir mühendislik bürosuna gitsin istemiyoruz, bir yerlerde ölçümler yaptırarak birkaç bin lira para versin istemiyoruz."

Vatandaşların kendi beyanlarının esas olacağına dikkati çeken Özhaseki, "Orada adını, soyadını, parsel numarasını, evinin veya iş yerinin konumunu, imara aykırılık varsa tek tek yazsın istiyoruz. Sonra değerini kendi hesaplasın, maliyenin açtığı hesaba bedelini yatırsın. Biz de onun yapı kayıt belgesini e-devlet üzerinden gönderelim istiyoruz. Vatandaş için böyle bir kolaylık var. İnşallah önümüzdeki hafta Çarşamba günü bunun nasıl bir formatla yapılacağı hususunu açıklayacağız. 2-3 gün içinde de müracaatları almaya başlayacağız" ifadelerini kullandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/imar-barisinin-formati-6-haziranda-aciklanacak_166094.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!