Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İnciraltı için Özel Yasa

EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener, EXPO tarihinin en çekişmeli mücadelelerinden birini verdiklerini, 5 iddialı adayla devam eden yarışta rakip ayırmadıklarını belirtti.

yapi.com.tr / AA
İnciraltı için Özel Yasa

EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi Başkanı Mahmut Özgener, EXPO tarihinin en çekişmeli mücadelelerinden birini verdiklerini, 5 iddialı adayla devam eden yarışta rakip ayırmadıklarını belirtti.

Özgener, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi'nin İzmir Ticaret Borsası Meclis Salonu'nda düzenlediği sohbet toplantısında yaptığı konuşmada, EXPO adaylık sürecinde yapılan çalışmalar ve planlamalar hakkında bilgi verdi.

Özgener, 16 Mart 2012'de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın da katıldığı bir Yönlendirme Kurulu toplantısı yapacaklarını, bugüne kadar yapılan çalışmaları anlatacaklarını, organizasyon ve iş planı hakkında bilgilendirme yapacaklarını kaydetti.

Mahmut Özgener, EXPO alanı olarak belirlenen İnciraltı konusunda ise bunun için özel bir yasa çıkarılacağını söyledi.

Bazı sivil toplum kuruluşlarının buna itirazlarının hatırlatılması üzerine Özgener, şöyle konuştu:

''Herkes yaptıklarımızı tasvip etmeyebilir. Eleştiriler olacaktır. O eleştirilerden kazançlarımız olacaktır. İnciraltı imar planıyla ilgili değişik görüşlerin olması son derece doğal. İnciraltı İzmir'in özel bir yeri. İmar konusu uzun yıllardır çözülemeyen bir sorun. EXPO 2020 için de İzmir'in EXPO sürecini yönetecek kişiler tarafından seçilen yeri. Oranın imar planının bir çözüme kavuşturulması gerekiyordu. Bu yönde bir ziyaret yaptık. Karşı görüşler, itirazlar olabilecek. Hepsini saygıyla karşılıyorum. Bizim için doğrusu neyse o uygulanacaktır.''

EMD İzmir Şubesi Başkanı Tolga Albay ise EXPO mücadelesini futbola benzettiğini, Vali Cahit Kıraç'ın başkanlığındaki İzmir kulübünün Mahmut Özgener'in teknik direktörlüğünde uluslararası bir mücadele verdiğini, alınan tepkilere göre kentin de bu takımın deneyim ve bilgisine güvendiğinin gözlendiğini kaydetti.

Kamuoyu desteğinin sağlanmasında basın mensuplarının bilgilendirilmesinin önemine dikkati çeken Albay, kentteki tüm meslek mensuplarının bu süreçte yürütme komitesine destek olmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/inciralti-icin-ozel-yasa-_90951.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!