Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İnovasyon Odaklı Yenilikler: Ekotank

1987 yılından bu yana inşaat sektöründe faaliyet gösteren Histaş A.Ş, sektöre, sıvı depolamasında ekonomik, pratik ve alışılmış metotların dışına çıkarak inovasyon odaklı yenilikler getirdi. Ekotank ürünler, kullanıcıya hem pratik hem de ekonomik çözümler sunuyor.

yapi.com.tr
1 İnovasyon Odaklı Yenilikler: Ekotank

STRONG>Histaş A.Ş. 1987 yılında Hisar Holding’in bir iştiraki olarak kuruldu. İlk yıllarında İstanbul çevresinde lüks konut üretimi ile ilgilenen firma, şirket ortaklarının pazarda gördüğü açık üzerine 1992 senesinde bahçe mobilyası konusuna yatırım yapmaya karar verdi. Garden Life Markasına, Türkiye içi ve dışında kullanılmak üzere benimsenerek hem mağazalaşma hem de tedarik ayağında ciddi yatırımlar yapıldı.

1970’lerde Türkiye’nin ilk polyester ve polyetilen depo teknolojisini Türkiye’ye getiren firma kurucularımızdan Kamil Çambol, su ve sıvı depolama konusundaki tecrübesi ve inovasyona olan merakı sayesinde 2007 yılının başında grubu tekrar su ve sıvı depolaması işine geri döndürmek adına araştırma yapmaya karar verdi. Yeni nesil sıvı depolama sistemlerini tüm dünyada araştıran Çambol, daha çok yeni bir teknoloji olan geomembran teknolojisini sıvı depolamada kullanmayı düşündü.  Ekotank markasının tescil edilmesi ve gerekli teknik ekipman tedariği neticesinde ilk Ekotank ürünü 2007 yılının ikinci yarısında üretimden çıktı.

Tüm Ekotank ürünlerinde hedeflenen ortak nokta, sıvı depolamasında ekonomik, pratik ve alışılmış metotların dışına çıkarak inovasyon odaklı yenilikler getirilmesidir.  Boşken katlanarak kaldırılabilen ve nakliyeden tasarruf eden Galaxy depolar, 3.000.000 litrenin üzerinde depolama yapmasına rağmen sadece 1 hafta içinde kurulabilen modüler Apollo ve Mars sistemleri, sadece iki kişi tarafından kurulabilen ve 1.000.000 litrenin üzerinde depolama yapabilen Star ailesi, Türkiye’nin ilk iç içe geçebilen polyetilen depoları olan Pluton’lar hep Ekotank’ın ana felsefesine bağlı kalınarak tasarlanmış, son kullanıcıya hem pratik hem de ekonomik çözümler sunan ürünler.  Ekotank, gelecekte de firmanın ana kuruluş köklerinden ayrılmadan ilkleri gerçekleştirmeyi ve Türkiye’ye yeni teknolojiler kazandırmayı hedefliyor.

Başlangıçta öncelikle esnek sıvı depolama konusuna ağırlık veren Ekotank, Ekotank Galaxy ürünü ile 30 litreden 300.000 litreye Türkiye ‘de benzersiz bir depolama sistemi sunuyor. Depolar boş iken kolaylıkla katlanarak saklanabiliyor, dar yerlerden geçebiliyor ve uzak kullanım bölgelerine ufak maliyetler ile sevk edilebiliyor.  Özellikle şantiyeler, geçici depolama gerektiren operasyonlar, deprem ve doğal afetlerde hızlı taze su tedariği, her türlü kimyasalların hem depolanması hem de şantiyelere ulaştırılması, kat aralarında kolay su tedariği, askeri su ve yakıt uygulamalarının yanı sıra tarımsal sulama ve daha birçok alanda Galaxy, büyük kolaylık sağlamaktadır. Galaxy’nin üstü açık tipi ise yangın ile mücadele, yağmur suyu depolaması, tarım, balıkçılık, inşaat şantiyeleri ve daha birçok alanda kullanılabiliyor.

Esnek sıvı depolarında yakaladığı başarının ardından müşterilerden gelen istek ve ihtiyaçlar değerlendirilerek Galaxy’nin üst limiti olan 300.000 litrenin de üzerinde depolama sistemleri yapmak için çalışmalar başlatıldı. Bu amaçla tasarlanan Ekotank Apollo ve Ekotank Mars serileri alternatif malzemeler kullanılarak hem ekonomik hem de kaliteli sıvı depolaması için sadece Türkiye’de değil, ihracat yapılan çevre ülkelerde de büyük beğeni topladı.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5  |   6
ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/inovasyon-odakli-yenilikler-ekotank_82834.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • sunulan ekotankların apartmanımızda yeni kurulacak olan hidrofor sisteminde kullanılması mümkün müdür? 3x4 m2 kapalı alanımızda 8-10 tonluk ekotank konabilinir mi? acilen cevabınızı bekliyorum. teşekkürler YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!