Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Amerikan Ordusu için Bir Standart Haline Geldik"

2006 senesinde bir 'internet' keşfi sonucunda kurulan Ekotank, konvansiyonel depolama çözümlerine alternatif oluşturabilecek esneklikte, operasyonel anlamda daha pratik ve daha karşılanabilir sıvı depolama çözümleri ile şu ana kadar 4 kıtada 35 ülkeye ulaştı. Ekotank Yönetim Kurulu Üyesi Mert Çambol, yapi.com.tr'nin sorularını yanıtladı.

Mesut Tufan
"Amerikan Ordusu için Bir Standart Haline Geldik"

p>İvme kazanan iklim değişikliği ve onunla birlikte tırmanışa geçen doğal felaketler (ve elbette doğal olmayan felaketler), etkisini daha çok hissettirmeye başlayan kuraklık ve kirlilik, öte yandan küreselleşen iş dünyasının artan mobilite ihtiyacı ve uluslararası projelerin artan maliyeti, konvansiyonel depolama çözümlerine alternatif oluşturabilecek esneklikte, operasyonel anlamda daha pratik ve daha karşılanabilir sıvı depolama çözümleri arayışını da beraberinde getiriyor. 2006 senesinde bir ‘internet’ keşfi sonucunda kurulan Ekotank, şu ana kadar 4 kıtada 35 ülkeye ulaşan ürünleriyle, bu anlamda ciddi bir alternatif sunuyor.



Esnek ve geniş ürün yelpazesi ile 5 litreden 3.000.000 litreye kadar her türlü sıvı ve su depolama sistemi üretimini tek çatı altında gerçekleştiren firma, Galaxy, Apollo, Star, Mars, Pluton ve QuickStar serileriyle doğal afet bölgelerinden şantiyelere, sulama projelerinden örneğin tekneler gibi özel uygulama alanlarına ve arıtma tesislerine kadar geniş bir yelpazeye ulaşıyor. Örneğin her biri 500 tonluk 8 deposuyla şu an Van’ın su ihtiyacını karşılayan firma, bir yandan da büyük uluslararası projelerde dünya devleriyle yarışıyor.

Ekotank Yönetim Kurulu Üyesi Mert Çambol, www.yapi.com.tr’nin sorularını yanıtladı.

Ekotank nasıl kuruldu, süreç nasıl gelişti?

Biz firma olarak suya uzak değiliz. Dedem Şevket Çambol, yuvarlak kalıpla yapılan polyester depo teknolojisini Türkiye’ye ilk getiren kişi. 1980’lerde yaşadığımız büyük bir yangından sonra bu işten tamamen çıkmışız. Kurucumuz Kamil Çambol, bazı örnekleri Avustralya’da, Güney Afrika’da ve Avrupa’da uygulanmakta olan bu teknolojiyi 2006’da internette keşfediyor. Öncelikle distribütörlüğünü almayı düşünmüştük; ancak sonrasında kendi özgün tasarımımızı yapmaya, Türkiye’de üretmeye karar verdik ve birtakım mühendislik çizimleriyle başladık. 1,5 sene kadar özellikle işi modüler hale getirmek, bir standart oluşturmak ve bir sanayi ürününe dönüştürmek için çalıştık. Sanki fiyat listemizdeki 280 değişik kapasitenin üretimini yapmış gibi analizlerini, deprem yüklerini koyarak işe başladık. Çelik depoların mühendisliği yapılırken, Türkiye’de ilk ‘bladder tank’ olarak adlandırılan yastık tip deponun üretimini de yaptık. Bunlar, boş olduğu zaman katlanabilen, içinde sıvı olduğu zaman dörtgen bir yastık formunu alan depolar. Bu yastık depolarda kullanılan özel PVC bazlı dokumalı hammadde, çelik depoların içinde de kullanılmaya başlandı. Böylece, aynı esnek malzemeden birden fazla ürün yapıyor hale geldik.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4
http://www.yapi.com.tr/haberler/amerikan-ordusu-icin-bir-standart-haline-geldik_90517.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!