Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İnşaatta Kule Vinç Devrildi: 2 Ölü

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde inşaata demir bırakan kule vincin devrilmesi sonucu 2 işçi yaşamını yitirdi

yapi.com.tr
İnşaatta Kule Vinç Devrildi: 2 Ölü

İzmir'in Karşıyaka İlçesi'nde, inşaata demir bırakmak istediği sırada, ilk belirlemelere göre ayaklarındaki metallerin kopması üzerine kule vinç devrildi. Vinçin devrilmesiyle operatörü Osman Top ve demir ustası Şerafettin Esen, hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı. Vinç devrildiği sırada balkonda olaya tanık olan ailenin komşuları Osman Top'un ailesine haber verdikleri öğrenildi.

DHA'nın haberine göre, Esir Sitesi yakınlarında meydana gelen olayda, emekli olmasına rağmen kule vinç operatörlüğü yapan 56 yaşındaki Osman Top, inşaata demir bırakmak için çalışmaya başladı. Bu sırada, ilk belirlemelere göre ayaklarındaki metallerin kopması üzerine, kule vinç devrildi. Yaklaşık 60 metre uzunluğunda olduğu öğrenilen vinçin devrilmesiyle, operatör Osman Top ile demir ustası 53 yaşındaki Şerafettin Esen, vinçin altında kaldı.

Aileye komşusu haber verdi

Olaya tanık olan işçilerin haber vermesiyle inşaat alanına çok sayıda ambulans ile sağlık ekibi gönderildi. Sağlık ekiplerinin kontrollerinde Osman Top ile Şerafettin Esen'in hayatını kaybettiği belirlendi. Yaralı olan Çetin Yılan (46), Mehmet Gürbüz (54) ve Doğan Aypayoğlu (62), Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyiye gittiği açıklandı. Osman Top ile Şerafettin Esen'in cesedi savcının incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Bu arada vinç operatörünün ailesi ile komşularının olay yerine gelmesiyle kahreden gerçek de ortaya çıktı. İnşaat alanına yakın bir apartmanda oturan Top'un komşularının, vinçin devrilmesine tanıklık ettikleri ardından da olayı acılı aileye haber verdikleri öğrenildi. Olay yerine gelen Osman Top'un yakınlarını, güçlükle ikna edilip uzaklaştırıldı. Ailesi, Osman Top'un deneyimli bir operatör olduğunu, İran'da ve çeşitli şehirlerde vinçlerde görev yaptığını anlattı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/insaatta-kule-vinc-devrildi-2-olu_131822.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!