Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

'İran Enerjide Hem Tehdit Hem de Fırsat Yaratabilir'

İran Enerjide Hem Tehdit Hem de Fırsat Yaratabilir

yapi.com.tr/AA
'İran Enerjide Hem Tehdit Hem de Fırsat Yaratabilir'

Türkiye Enerji Vakfı (TENVA) Başkanı Hasan Köktaş, "İran jeopolitik konumu göz önüne alındığında, dünya enerji pazarı için hem tehdit hem de fırsat yaratabilme kabiliyetine sahiptir" dedi.

Köktaş, TENVA tarafından hazırlanan "Yaptırımlar Sonrası İran ve Bölgesel Enerji Jeopolitiği" başlıklı raporun tanıtım toplantısında, ilk bölümde ülkenin iç enerji pazarı ve ikinci bölümde ise İran'ın dış politikasını incelendiğini vurguladı.

İran'ın dünya petrol rezervlerinin yüzde 10'una, doğalgaz rezervlerinin ise yüzde 17'sine sahip olduğunu hatırlatan Köktaş, şöyle konuştu:

"İran küresel enerji pazarlarına geri dönmüştür. Hemen üretimiyle değil ama ambargoyu yoğun uygulayan özellikle Avrupa Birliği'ne geçen hafta İran ilk kargo teslimatını yapmış bulunmaktadır. Bu durum düşük petrol fiyatları nedeniyle gergin olan enerji jeopolitiğindeki muhtemel etkileri de başta ülkemiz olmak üzere bütün bölge için önem taşımaktadır. İran jeopolitik konumu göz önüne alındığında, dünya enerji pazarı için hem tehdit hem de fırsat yaratabilme kabiliyetine sahiptir."

Köktaş, doğalgaz elektrik üretim tesisleri risk analizi yapan bir rapor hazırladıklarını ve yakında bunun da tanıtımının yapılacağını söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/iran-enerjide-hem-tehdit-hem-de-firsat-yaratabilir_143336.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!