Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İş Makineleri Sektörü, Büyümede Çin'i Solladı

Dünyadaki krize rağmen Türk ekonomisinin rekor büyüme performansı gösterdiği 2010 yılında iş makineleri sektörü de dünya liderliğine oturdu. Türkiye'de iş makineleri satışları bir önceki yıla göre yüzde 93 büyürken, bu başarısıyla Çin'i de geride bıraktı. Türkiye İş Makineleri Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) Başkanı Cüneyt Divriş,

Zaman Gazetesi
İş Makineleri Sektörü, Büyümede Çin'i Solladı

Dünyadaki krize rağmen Türk ekonomisinin rekor büyüme performansı gösterdiği 2010 yılında iş makineleri sektörü de dünya liderliğine oturdu. Türkiye'de iş makineleri satışları bir önceki yıla göre yüzde 93 büyürken, bu başarısıyla Çin'i de geride bıraktı. Türkiye İş Makineleri Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) Başkanı Cüneyt Divriş, 2011 yılında ise yüzde 30'luk büyüme hedeflediklerini aktardı. Divriş, "2011 yılı büyüme rakamı ile aslında 2007 yılını bile yakalayamıyoruz. Geçen yıl 7 bin 700 adet satış gerçekleştirdik. Bu yıl ise 10 bin olmasını hedefliyoruz." dedi.

Vinç sektörünün iş makineleri içerisinde gerek üretici firma gerekse cirosal büyüklük ve ihracat ağırlığı ile ayrı bir öneme sahip olduğuna dikkat çeken Cüneyt Divriş, "Bu önem doğrultusunda bakanlıklarımızın da üst düzey katılımı ile 2. Türkiye Vinç Sektör Zirvesi organizasyonumuzu gerçekleştirdik. Zirvede Ar-Ge desteği, pazarlama ve ihracat kredisinin önemine vurgu yapıldı." diye konuştu. 140 firma temsilcisinin katıldığı zirvede alınan kararlara göre Sanayi Bakanlığı, 300 vinç firmasını denetlenecek.

ETİKETLER: ekonomi
http://www.yapi.com.tr/haberler/is-makineleri-sektoru-buyumede-cini-solladi_85166.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!