Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

'İşçi Çıkarmayın' Talimatı

Darbe girişiminin ardından inşaat sektörü durmadı. Şantiyeler çalışmalarını sürdürürken yabancı yatırımcıya ‘Tereddüt etmeyin’ denildi. Emlak Konut da yüklenicilerine ‘İşçi çıkarmayın’ talimatı verdi.

yapi.com.tr
'İşçi Çıkarmayın' Talimatı

Vatan Gazetesi'nden Meltem Kara'nın haberine göre, başarısız darbe girişiminin ardından iş dünyası ve finansal piyasalar normal seyrine devam ederken, Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden inşaatta da vinçler durmadı. Şantiyelerde çalışmalar kaldığı yerden devam ederken, son dönemde Türkiye’de yatırımları artan yabancılara da ‘Tereddüt etmeyin’ mesajı verildi.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Murat Kurum, Pazartesi gününden itibaren işlerin devam ettiğini belirterek, “Tüm finans sistemi çalışıyor, şirketler işlerine devam ediyor. Biz de tüm yüklenicilerimizle iletişime geçtik, toplantılar yaptık. Müteahhitlerimize, ‘Şantiyelerde işler devam edecek, hiç kimse işten çıkarma yapmayacak’ dedik” diye konuştu. Yabancı yatırımcılardan da telefonlar aldıklarını ifade eden Murat Kurum, şöyle devam etti: “Yatırımcılarımıza herhangi bir sıkıntı olmadığını, işlerimize devam ettiğimizi, Türkiye’nin bu demokrasi mücadelesinden güçlü çıkacağını söyledik. Tereddütünüz olmasın mesajı verdik.”

Olumsuz dönüş yok

23 inşaat firmasının üye olduğu Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği’nin (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik de şok dalgasının çabuk atlatıldığını belirterek, “Artık duruma ülkenin iç işleri olarak bakılıyor. Yabancılardan yatırımlarına yönelik ‘Ne yapacağız?’ yönünde olumsuz bir tepki gelmedi” dedi. Çelik, gayrimenkul sektörünün bu ortamdan çok etkilenmeyeceğini de ifade ederek, “Yaz ayları bizim satış dönemimiz değil, şansımız bu oldu. Eylül ayından itibaren yatırımlarımıza hızla devam edeceğiz” diye konuştu.

Tepki yağdı

Darbe girişimine gayrimenkul sektöründen de tepki yağdı. KONUTDER’e üye 23 şirketin ortak açıklamasında, “KONUTDER olarak, milletin meclisine bomba atan, kendi vatandaşına kurşun sıkan bu darbe girişimini lanetliyoruz. Birlik ve beraberlik darbeye “darbe” vurmuştur” denildi. GYODER, kanun dışı müdahaleyi şiddetle kınadığını duyururken, Türkiye İMSAD, “Demokrasiyi hedef alan darbe kalkışmasını lanetliyoruz” dedi.

ETİKETLER: inşaat KONUTDER
http://www.yapi.com.tr/haberler/isci-cikarmayin-talimati_146675.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!