Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İsfalt'ta Uzman Olmak Varmış!

Eurasfalt şirketi ile İstanbul Belediyesi’ne ait İSFALT arasında düzenlenen sözleşme ve hakediş belgelerine göre, asfalt danışmanlığı hizmeti veren yabancı uzmanlara günlük kişi başı 1.390 euro (3.058 TL) ödenmiş. Uzmanlar belediyeden 1 ayda 41.490 euro (94.590 TL) ücret almış. Oysa Viyana Teknik Üniversitesi’nden Prof. Blab, belediyeden aldığı

Akşam Gazetesi
İsfalt'ta Uzman Olmak Varmış!

br />
Kepenek şirketini Alman pasaportuyla kurdu

Eurasfalt’In kuruluş hikayesi incelendiğinde 26 Şubat 2007 tarihi karşımıza çıkıyor. Bu tarihte şirket Kağıthane İlçesi, Çağlayan Emek Sokak Serdaroğlu İşhanı’nda kuruldu. Serdar Kepenek’in ortağı hemşerisi Sivaslı Fatih kama oldu. 10 bin sermayeli şirkette hisse oranları ise yüzde 50 oldu. Ticaret Sicil Gazetesi’ndeki kayda baktığımızda Serdar Kepenek için 'Alman Uyruklu' notu düşülüyor ve kimlik olarak pasaportunu kullandığının altı çiziliyor. Hatta 'düzeltme beyannamesi' veriliyor. İlk beyanda Serdar Kepenek adres olarak Yeşil Vadi Çankaya Konutlarını gösterirken düzeltmede adres değiştiriliyor ve Almanya - Hamburg adresi gösteriliyor.

Ortaklık değişiyor

Şirkette 12 Haziran 2007’de ortaklık yapısında değişiklik oluyor. Fatih Kama hisselerini Harun Halıcı’ya devrediyor. Şirketin hissesi 100 bin TL’ye çıkartılırken sermayenin 99 bin 750 TL’si Kepenek’e 250 TL’si Harun Halıcı’ya ait oluyor. Kepenek bu değişiklikte ev adresi olarak Çankaya’yı gösterdi. Bütün bu değişikliklerden sonra İSFALT ile 10 Temmuz 2007’de 1 milyon 752 bin Euro+ KDV’lik anlaşma yapılıyor. Bu anlaşmadan 10 gün sonra şirket, merkezini Çağlayan’daki Serdaroğlu İş Hanı’ndan Metrocity Alışveriş Merkezi’ne taşınıyor.

Yine hisse devri

2 Nisan 2008’de şirkette yine hisse devri yaşandı. Harun Halıcı 250 TL’lik hissesini Ersun Görener’e devretti. Kepenek 99.750 TL’lik hissesini korudu. Bu değişiklikten 6 gün sonra, 8 Nisan 2008’de yine benzeri şartlarla 1 milyon 743 bin euro + KDV’lik ikinci bir sözleşme yapıldı. Bu ücret de yeterli görülmeyince 290 bin 500 Euro’luk 'iş artışı' yapılarak 3’üncü bir sözleşmeyle bir yıllık sözleşmelerin toplamı 3 milyon 785 bin 500 euro+ KDV’ye (8 milyon 300 bin TL) çıktı. Son değişiklik 4 Temmuz 2008 tarihinde yaşandı. Şirketin merkezi Metrocity’den Beşiktaş Ulus’a taşındı.

Uzmanların adı tek tek sayıldı ama aldıkları maaş açıklanmadı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi dün İsfalt A.Ş.’nin danışmanlık hizmeti aldığı Eurasfalt A.Ş. ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada Kılıçdaroğlu’nun sorularına cevap verildi. Uzmanların deneyimleri ve isimleri tek tek sayıldı. Ancak bu uzmanların aldıkları maaşlar hakkında tek bir açıklama yapılmadı. Kılıçdaroğlu’nun "Belli bir ücret ödendi mi, ödendi ise yabancı uzmanların sigorta primleri yattı mı? Ne tür hizmet alındı? Hizmet alındıysa bu hizmet niçin yasa dışı alınıyor? Yasal olarak geliyorsa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan izin alındı mı?" sorusuna şu yanıt verildi: "İSFALT A.Ş. ile Euro Asfalt firması arasında imzalanan danışmanlık ve eğitim sözleşmesi kapsamında Doğu Avrupa’dan çalışma için insan getirilmesi söz konusu değildir. Danışmanlık sözleşmesi yapılan firmanın çalıştırdığı personel ile ilgili çalışma mevzuatından doğan yükümlülüklerinden, ilgili firma sorumludur. Söz konusu iş 'eğitim ve danışmanlık' işi dolayısıyla bir ‘hizmet alımı’ olduğundan bir alt taşeron ilişkisi doğmamıştır. İSFALT A.Ş.’nin müteselsilen sorumluluğu da söz konusu değildir. İSFALT A.Ş, ilgili firmanın, imzalanan sözleşmedeki yükümlülüklerini yerine getirmesi ile ilgili kontrol ve denetimleri eksiksiz olarak yerine getirmiştir."

Sayıştay’da zarar yok

Açıklamada Kılıçdaroğlu’nun, Sayıştay’ın sadece 2007 denetimleri için geldiği ve olağanüstü rakamda kamu zararı tespit ettiği iddialarına ilişkin olarak da şunlar söylendi: "Kendisi de bir hesap uzmanı olan Sayın Kılıçdaroğlu’nun da bildiği gibi 2007 yılındaki hesapların incelenmesi 2008 yılında sorgulanmaya başlanmıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi savunmasını yapmış, ancak sonuçları henüz belli olmamıştır. Birkaç yıl süren ve önceden belli olmayan sonuçlarla ilgili Sayın Kılıçdaroğlu’nun iddia ettiği gibi Sayıştay tarafından belirlenmiş veya sonuca bağlanmış bir zarar söz konusu değildir. 1994 yılından beri düzenli olarak her yıl Sayıştay tarafından denetlenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde, 2007 yılında 17 bin dosya incelenmiş ve bu dosyalardan sadece 27 tanesi sorgu konusu edilmiştir. Ayrıca, Sayıştay Denetçilerinin yaptığı rutin incelemeler sonucu ortaya çıkan sorguların, bazı basın yayın organlarında 'Kesinleşmiş Sayıştay Kararları' gibi sunulmasına, Sayıştay Başkanlığı da 13 Şubat 2009 tarihinde yaptığı bir basın açıklaması ile tepki göstermiştir."

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/isfaltta-uzman-olmak-varmis_67599.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!