Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İşi Bozulan Müteahhit Oluyor

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, TOKİ'nin faaliyetleri ile “Hiçbir iş beceremeyen adam gelip müteahhit oluyor” sözlerine tepki gösterenlere, “Büfesini yıkan, ertesi gün müteahhit oluyor. Her işin bir şerefi var” karşılığını verdi. Bayraktar, Türkiye'de sivil toplum örgütlerine önem verilmesi, onların önünün açılması ve

Hürriyet Gazetesi
İşi Bozulan Müteahhit Oluyor

/P>

“Başarılı kurumları eleştirmek ahmaklıktır”

TOKİ'nin piyasayı düzeltmek, fiyatları aşağı çekmek ve kaliteyi yakalamak için konut projeleri gerçekleştirdiğini de vurgulayan Bayraktar, özel sektörün gitmediği bölgelere gidip konut ürettiklerini anlattı.

Alt gelir grubunda yer alan yoksullar, konut ihtiyacı olup da alamayanlara konut yapmak için faaliyet gösterdiklerini anlatan Bayraktar, TOKİ'nin Türkiye'deki konut üretiminin sadece yüzde 6'sını karşıladığına da işaret etti. Bayraktar, “Bize kızanlar, (TOKİ konut yapmasın, fiyatlar artsın, kiralar fırlasın) istiyor. Öyle olmaz. Sosyal devletsek, Anayasanın emri olan görevleri yerine getirmek zorundayız. Biz de bu görevi yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Bugün İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de Halk Ekmek Fabrikaları olmasa, ekmek fiyatlarının tavan yapacağı görüşünü savunan Bayraktar, sosyal devletin, temel ihtiyaç maddelerinin dışına çıkamayacağını, eğitimi, sağlığı, konutu tamamen özel sektöre bırakamayacağını söyledi.

TOKİ görevini yaptığı için konut fiyatlarının aşağı çekildiğini, enflasyon arttığı halde kiraların düştüğünü kaydeden Bayraktar, “İnşaat alanında 29 dernek var, 28'i bizi destekliyor. Ama bir tanesi farklı nedenlerle ortaya çıkıyor. Sırf televizyona çıkayım diye, halk tarafından desteklenen kurumları, başarısı kanıtlanmış kurumları eleştirmek, bana göre hiçbirşey değilse, ahmaklıktır” diye konuştu.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/isi-bozulan-muteahhit-oluyor_62387.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!