Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İşi Bozulan Müteahhit Oluyor

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, TOKİ'nin faaliyetleri ile “Hiçbir iş beceremeyen adam gelip müteahhit oluyor” sözlerine tepki gösterenlere, “Büfesini yıkan, ertesi gün müteahhit oluyor. Her işin bir şerefi var” karşılığını verdi. Bayraktar, Türkiye'de sivil toplum örgütlerine önem verilmesi, onların önünün açılması ve

Hürriyet Gazetesi
İşi Bozulan Müteahhit Oluyor

/P>

“Bizim ne günahımız var?”

Sektörde müteahhitlerin de disiplin içinde olması gerektiğini dile getiren TOKİ Başkanı, Türkiye'de her önüne gelenin müteahhit olduğu iddiasını yineledi.

Müteahhitlerin “mektepten ya da alaydan” yetişmesi görüşünde olduklarını ifade eden Bayraktar, şöyle devam etti:
“Ben şunu diyorum, müteahhitlerin izzeti nefsi için, müteahhitlerin şerefi için, müteahhitlerin itibarı için, müteahhitlerin daha iyi şartlarda çalışması ve daha iyi para kazanması için her önüne gelen müteahhit olmasın. Bunun bir disiplini olsun.

Döviz işleri bozuluyor, döviz bürosu kapatılıyor, adam ertesi gün müteahhit oluyor. Öbür taraftan beyaz eşya dükkanını kapatıyor, ertesi gün müteahhit. Büfesini yıkıyor, yine müteahhit. Yani berber olmak için kalfalık imtihanından geçeceksin, kasap olmak için geçeceksin, terzi olmak için sanatın olacak. Ya müteahhitlik? Bir günde müteahhit olacaksın.

Adam bir yerden buluyor 3 kuruş para, alıyor bir yerden 150 metre kare arsa. Üzerine yapıyor 4 daire. Müteahhit. Müteahhitliğin de bir şerefi var. Bizim ne günahımız var, 20 sene okuduk, mühendis olduk. Ya da 20 sene adam çıraklıktan, kalfalıktan, ustalıktan başlayıp alaydan yetişiyor, anası ağlıyor ve müteahhit oluyor. Onun ne günahı var?
Biz, bunu söylüyoruz. Buna kızanlar da kızsın. Demek ki biz görevimizi yapıyoruz ki, birileri bize kızıyor. Herşeyden önce aklı selim ve vicdan sahibi olmak lazım.”

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/isi-bozulan-muteahhit-oluyor_62387.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!