Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İSO'nun 'İnovasyon Büyük Ödülü' Viko'nun

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen ve 8 kategoride verilen İSO İnovasyon Ödülleri’nde büyük ödülün sahibi Viko oldu. Viko, sektörünün ilk Ar-Ge merkezini kurmuştu.

yapi.com.tr
İSO'nun 'İnovasyon Büyük Ödülü' Viko'nun

Dünya Gazetesi'nden Sercan Akıncı'nın haberine göre; Türkiye’nin sürdürülebilir büyümesinin sağlanması ve iş olanaklarının artırılması için ülke sanayisinde inovasyonu yaygınlaştırmayı hedefl eyen İstanbul Sanayi Odası (İSO), bu kapsamda iki yılda bir düzenlediği İSO İnovasyon Ödülleri ile sanayinin en yenilikçi şirketlerini üçüncü kez ödüllendirdi. 11 şirketin rekabetine sahne olan İSO İnovasyon Ödülleri’nde, Büyük Ödülün sahibinin Viko olurken, Jüri Özel Ödülünü HAVELSAN, İş Sonuçları Ödülünü Elvan, Süreç Yönetimi Ödülünü Organik, Liderlik Ödülünü Halavet, Stratejik Planlama Ödülünü Brisa, İnsan Kaynağı Ödülünü Kartek, Bilgi Ödülünü de Dizayn firması aldı. Büyük Ödül’ün sahibi olan Viko, çeyrek yüzyıldan bu yana elektrik anahtarları, alçak gerilim şalt ürünleri, elektronik elektrik sayaçları ve bina otomasyon sistemleri gibi ürünler üretiyor. Viko, aynı zamanda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayı ile sektörünün ilk Ar-Ge merkezini kurması ile de biliniyor. Türkiye’de pazar lideri olan Viko, üretiminin yarısına yakınını da ihraç ediyor.

Bilim, teknoloji ve inovasyona odaklanan ülkelerin, bugünün lider ülkeleri haline geldiğini aktaran İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, böyle bir anlayış ve hedefe artık bu topraklarda da tanıklık edildiğini kaydetti. Türkiye’yi lider bir ülke haline getirmek için benimsenmiş olan “üretim ve teknoloji üssü bir Türkiye inşa etmek” hedefini son derece anlamlı bulduklarını bildiren Bahçıvan, inovasyonun toplumların geleceğini belirleyen en önemli faktör olarak görüldüğünün altını çizerek şöyle devam etti: “İşte bu gerçekten hareketle Türkiye’nin daha büyük başarılar için inovasyona her zamankinden daha fazla önem vermesi gerektiğine inanıyorum. Bu konuda maalesef çok geç kalmış olmamıza rağmen büyük bir inanç, azim ve kararlığın doğuyor olmasını görmekteyiz. Bu da ülkemizin ve toplumumuzun aydınlık geleceği adına sevindirici bir gelişmedir.”

Ödüllere 32 sanayi kuruluşu başvuru yaptı

İSO Başkanı Bahçıvan, sürdürülebilir büyümenin, yıllık büyüme rakamlarından daha çok önem kazandığı; yenilikçi ve sürekli bilgi, ürün ve hizmet yaratmanın öne geçtiği yeni bir küresel ekonomi dünyasında olunduğunu söyledi. Böyle bir dünyada inovasyon bilincinin Türkiye’de geliştirilmesi ve sahiplenilmesinin son derece önemli olduğuna işaret eden Bahçıvan, ödül sistemini oluştururken çıkış noktalarının yaratıcı düşünceyi yenilikçi ürüne dönüştürme çabalarını teşvik etmek ve yenilikçi ürün geliştirmenin rekabetçi pazarlarda başarının kaçınılmaz gereği olduğu konusunda sanayicileri bilinçlendirmek olduğunu ifade etti. Ödül sisteminin temel özelliğinin ürünler yerine, firmalar bünyesindeki inovasyon ortamının ve yaratılan inovasyon kültürünün karşılaştırılıyor ve ödüllendiriyor olması olduğu bilgisini veren Bahçıvan, konuşmasını şöyle tamamladı: “İSO İnovasyon Ödülü’ne bu yıl farklı illerden ve farklı sektörlerden 32 sanayi kuruluşunun başvuru yapmış olması ve 11 kuruluşun finale kalmaya hak kazanması, hedefl ediğimiz bilincin oluşturulmasına önemli katkı yapmakta olduğumuzu göstermektedir. Bu üçüncü ödül törenimiz. Henüz yolun başında olmamıza rağmen giderek artan bir ilgi görmekten büyük bir mutluluk duymaktayız.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/isonun-inovasyon-buyuk-odulu-vikonun_117648.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!