Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Viko Panasonic ile Ortak Oluyor

İmzalanan anlaşmada yer alan bazı şartların yerine getirilmesinden sonra yürürlüğe girecek ortaklıkla, her iki şirket de yeni rekabet avantajları ve sinerji yaratacak bir güç birliği hedefliyor.

yapi.com.tr / AA
Viko Panasonic ile Ortak Oluyor

Panasonic ise ortaklıkla Türkiye'nin büyüme potansiyeli ve stratejik konumundan yararlanarak Rusya, Ukrayna, Orta Asya, Ortadoğu, Afrika ve Avrupa pazarlarındaki konumunu güçlendirmeyi amaçlıyor.

Viko kurucu ortakları Cahit Durmaz ve Ali Dağbaşı, ortaklık anlaşması sonrası yaptıkları açıklamada şunları kaydetti:  

“Kuruluşumuzdan bugüne müşterilerimiz için değer katmaya odaklanan yenilikçi bir yaklaşımla pek çok ürünü pazara sunduk. Vizyonumuzdan aldığımız enerji ile dünya markası olma yolunda 70'in üzerinde ülkede aydınlığı parmak uçlarına taşıdık. Yıllar içerisinde ülkemizde ve yurt dışında sektörümüzde lider markalar arasında yerimizi aldık. Bu başarının ardında yatan en önemli ilham kaynağımız sürekli mükemmele ulaşma ve bir dünya markası olma tutkusu oldu.

Bu tutkunun gereği olarak vizyonumuza 2023 yılında sektörümüzde dünyadaki ilk 10 markadan birisi olma hedefini koyduk. Her geçen yıl küresel rekabetin arttığı ve konsolidasyonların hızlandığı günümüz dünyasında böylesine iddialı hedeflere ulaşmanın dünya liderleriyle güç birliği oluşturmaktan geçtiği inancıyla bu yıl içerisinde stratejik ortaklık girişimlerimizi başlattık. Bugün,100 yıla dayanan başarılı geçmişi ile dünyanın en itibarlı markaları arasında yerini alan teknoloji devi Panasonic ile bir ortaklık anlaşması imzalamaktan duyduğumuz gurur ve mutluluğu paylaşmak istiyoruz. Panasonic ile ortaklığımızın gerek Türkiye gerekse dış pazarlardaki konumumuzu güçlendireceğine ve vizyonumuzu gerçekleştirme yolunda çok önemli bir atılım olacağına inanıyoruz. Ayrıca, bu ortaklığın yıllardır örnek bir düzeyde sürdürülen tarihsel Türk - Japon dostluğunun daha da güçlenmesine katkı sağlayacağı görüşündeyiz“.

Panasonic'in çoğunluk hissedarı olduğu ortaklık anlaşması sonrası görüşlerini paylaşan Panasonic Eco Solutions Başkanı Mr. Yoshioka da, şunları kaydetti:

"Viko ile ortaklığımız Panasonic için stratejik öneme sahiptir. Panasonic, Türkiye'yi bir üs olarak kullanarak; Viko'nun güçlü marka bilinirliği, yaygın satış kanalları ve Avrupa tipi anahtar - priz üretimindeki ileri  teknolojileri gibi güçlü yönetim kaynakları sayesinde sadece Türkiye'de değil, Orta Doğu, BDT, Avrupa ve Afrika pazarlarında da büyümeyi hedeflemektedir. Panasonic ve Viko bu ortaklıkla güçlerini birleştirerek sinerjilerini artırmayı ve hedef pazarlardaki konumlarını daha da genişletmeyi amaçlamaktadır."

http://www.yapi.com.tr/haberler/viko-panasonic-ile-ortak-oluyor_113535.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!