Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul Kentsel Dönüşümle 'Depreme Karşı' Güçleniyor

İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürü Kaya,İstanbul'da 1999 Marmara depreminden sonra yaklaşık 50 bin riskli bina tespit ettiklerini belirterek, "İstanbul'da riskli olduğu için yıkılan bina 9 bin ve bu da 88 bin bağımsız bölüme tekabül ediyor" dedi.

yapi.com.tr/AA
İstanbul Kentsel Dönüşümle 'Depreme Karşı' Güçleniyor

İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürü Hüseyin Kaya,  yaptığı açıklamada, İstanbul'da 1999'daki depremden sonra riskli binaların belirlenmesi konusunda çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Kentte yaklaşık 50 bin riskli bina tespit edildiğini ifade eden Kaya, şu bilgileri verdi:

"Bu 50 bin riskli binada 220 bin civarında konut ve 31 bin civarında da iş yeri var. Tabii bunlar bizim tespitlerimiz. Mevcutta bu sayının çok daha yüksek olduğunu söyleyebiliriz. İstanbul'da riskli olduğu için yıkılan bina sayısı yaklaşık olarak 19 bin ve bu da 88 bin bağımsız bölüme tekabül ediyor. Halen yıkım çalışmaları devam eden birçok ilçede, birçok bina var. Bununla ilgili kira yardımı da devam ediyor. Yaklaşık olarak 775 milyon lira kira yardımında bulunmuş oluyoruz."

"Vatandaşa da görev düşüyor"

Kaya, binaların depreme karşı güçlendirilmesi ve hasar tespit çalışmalarının yapılması gerektiğini söyledi.

Vatandaşların özellikle kendi binasının tespitini yaptırmasının önemini vurgulayan Kaya, şöyle konuştu:

"Bu konuda laboratuvarlar var. Laboratuvarlarımızda binaların riskli olup olmadığına ilişkin tespitler yapılmaktadır. Herkes kendi binasının tespitini yaptırırsa bizim için çok daha önemli bir iş yapmış olacaklar. Çünkü devlet olarak bizim tüm binalara girip, bina bina tespit yapmamız çok zor. Riskli binalarda oturmayalım. Bizim için can güvenliğimizden daha önemlisi yok. İstanbul halkına sesleniyorum; herkes kendi binasının tespitini yaptırsın ve bize düşen görev de varsa buyursunlar gelsinler yardımcı olalım."

 

Kentsel dönüşümle ilgili yeni yönetmeliğin geçen günlerde yürürlüğe girdiğini anımsatan Kaya, "Vatandaşın binasını daha rahat yapabilmesi için devletten alacağı krediler ve faiz destekleriyle ilgili bir yönetmelik. Vatandaşlara bu anlamda hayırlı olsun diyelim." dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-kentsel-donusumle-depreme-karsi-gucleniyor_156738.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!