Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul, Sanayi, Turizm, Sanat ve Moda Başkenti Olacak

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD), İstanbul'un içinde bulunduğu ekonomik ve sosyo kültürel durumu değerlendirmek üzere 18 Ağustos Pazartesi günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Feriye Restaurant'da bir araya geldi. 'İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti' konusunun da ele alındığı yemekte Topbaş, 4 yıllık görev sürelerince

yapi.com.tr
İstanbul, Sanayi, Turizm, Sanat ve Moda Başkenti Olacak

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD), İstanbul’un içinde bulunduğu ekonomik ve sosyo kültürel durumu değerlendirmek üzere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Feriye Restaurant’da bir araya geldi. 'İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti' konusunun da ele alındığı yemekte Topbaş, 4 yıllık görev sürelerince 16 milyar YTL’lik yatırım yaptıklarını, bu yatırımların 2010 için de hızla devam ettiğini belirtti.

4 yılda 16 milyar YTL’ye ulaşan yatırım

İstanbul’u bir şantiyeye çevirdiklerini ve 4 yıllık bütçenin yüzde 60’ını yatırımlara ayırdıklarını dile getiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "4 yıllık görev süremiz boyunca yaptığımız yatırım 16 milyar YTL’ye ulaştı. 2008 bütçemizin 6
milyar 430 milyon YTL’sini yatırımlara ayırdık. Kentsel dönüşüm mantığıyla yaptığımız bu yatırımlarla, İstanbul’u dünya şehirleri arasına sokmayı hedefliyoruz" dedi.

"Dünya ile yarışabilmek için 'kentsel plan' şart"

Kadir Topbaş, 50 yılda 12 milyon göç alan ve hâlâ almaya devam eden İstanbul’un en büyük sorunun kent planlamasının yapılmaması olduğuna değinerek şunları söyledi, "Ben bir şehir plancısı olarak, ülkemizin ulusal planlarının yapılmadığını düşünüyorum. Bugüne kadar yaşanılan ekonomik ve sosyo kültürel sorunların en büyük kaynağını bu oluşturmaktadır. Ulusal planlar geçmiş hükümetler döneminde sadece 5 oranında gerçekleştirilirken, bu oran AKP döneminde yüzde 60’lara ulaşmıştır." Topbaş, 2004’den bu yana İstanbul’u nitelikli iş gücü gerektiren bir sanayi kenti ve moda, turizm, sanat merkezi haline getirmek için 500 akademisyenle bir kent planı çalışması yürüttüklerini de dile getirdi.

"Kartal Dubai’den daha fazla konuşulacak"

Kartal bölgesindeki irili ufaklı sanayi kuruluşlarını, 2005 yılında yasalaşan Kentsel Dönüşüm Kanunu çerçevesinde 555 hektarlık sanayi bölgesine dönüştürdüklerini kaydeden Topbaş, "Yürütülen başarılı projeyle Kartal bugün modern dünya ile yarışan bir merkez haline geldi. Proje tamamlandığında Kartal kentsel dönüşüm alanını dünya konuşacak, hatta iddia ediyoruz ki Dubai’den çok daha fazla konuşulacak" dedi. Topbaş, Kartal dışında benzer çalışmanın Başakşehir-Bahçeşehir ve Silivri bölgelerinde de yürütüldüğünü dile getirdi.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-sanayi-turizm-sanat-ve-moda-baskenti-olacak_63228.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!