Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul, Sanayi, Turizm, Sanat ve Moda Başkenti Olacak

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD), İstanbul'un içinde bulunduğu ekonomik ve sosyo kültürel durumu değerlendirmek üzere 18 Ağustos Pazartesi günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Feriye Restaurant'da bir araya geldi. 'İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti' konusunun da ele alındığı yemekte Topbaş, 4 yıllık görev sürelerince

yapi.com.tr
İstanbul, Sanayi, Turizm, Sanat ve Moda Başkenti Olacak

/FONT>

"Ulaşım İstanbul’un en büyük sorunu"

İstanbul’un en büyük sorunlarından birinin ulaşım olduğuna değinen Topbaş, 4.5 yılda İstanbul trafiğine 1 milyon araç eklendiğini vurgulayarak, 12.5 milyonluk nüfusuyla dünyanın en büyük metropollerinden biri olan İstanbul’un trafik sorununa büyük ölçüde çözüm getirdiklerini belirtti. Görev süresinde ulaşıma 8,7 milyar YTL’lik yatırım yaptıklarını kaydeden Topbaş, bu alanda hedeflerinin 2012 yılına kadar toplam 22,6 milyar YTL’lik yatırım olduğunun altını çizdi. İstanbul trafiği için 116 çözüm projesine de değinen Topbaş, "Bu projemiz çok fazla eleştirildi, ama biz 4 yıllık görev süremiz boyunca 116 çözüm önerisinin, büyük bir çoğunluğunu gerçekleştirmeyi başardık. Trafik sorunun çözümünde önemli bir yöntem olan raylı sistem bizim için olmazsa olmaz bir yol. Bugün 66 kilometreye ulaşan raylı sistemde ulaşım mastır planlarının öngörülerine göre hedefimiz 532 kilometreye ulaşmak. İnanıyoruz ki 2011’de günde 7 milyon insan raylı sistemi kullanır hala gelecek" dedi.

"2010 için çalışmalar hızla devam ediyor"

Kültür Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi olarak 2010 için yürüttükleri çalışmaların hızla devam ettiğini söyleyen Topbaş, görev süreleri boyunca İstanbul’a 17 kültür merkezi ve 2 yeni tiyatro kazandırdıklarını belirtti. Kadir Topbaş, Kongre Vadisi Projesi'nin 2010 için yürütülen en önemli çalışmalardan biri olduğunu belirterek, "İstanbul’a dev bir kültür ve turizm kompleksi kazandırıyoruz.
İstanbul Kongre Vadisi Projesi’ni 2009’a yetiştireceğiz" dedi. Kongre Vadisi’nin toplam inşaat alanının 83 bin 695 metrekare olduğuna değinen Topbaş, projede Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nin daha modern bir şekilde yeniden inşa edildiğinin de altını çizdi.

İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilmesinin, şehir turizminin gelişmesi açısından da önemli bir adım olduğunu vurgulayan Kadir Topbaş, "Göreve geldiğimiz ilk yıl, köklü bir kültürel mirasa sahip olan İstanbul’a gelen turist sayısını artırmak için 60’ın üzerinde STK’nın katılımı ile 'İstanbul Turizmini Geliştirme Platformu'nu kurduk. Bu platform ve başarı ile yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları sayesinde geçmişte 2,5 milyon olan turizm payını bugün 8 milyona çıkardık" dedi. İstanbul’un aldığı turist sayısının Roma ve Paris ile kıyaslandığında çok düşük olduğunu belirten Topbaş, Avrupa Kültür Başkenti projesinin turist sayısını artırmada çok etkili olacağını ve 2010’da çok sayıda sanatçı, yazar ve gazeteci beklediklerini belirtti.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-sanayi-turizm-sanat-ve-moda-baskenti-olacak_63228.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!