Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İstanbul Yeni Havalimanında Alan Kiralama Süreci Başladı

İstanbul Yeni Havalimanında yer almak isteyen şirketler için alan kiralama süreci başladı.

yapi.com.tr/AA
İstanbul Yeni Havalimanında Alan Kiralama Süreci Başladı

İGA Havalimanı İşletmesince, İstanbul Yeni Havalimanında yer almak isteyen şirketler için alan kiralama sürecinin başladığı bildirildi.

İGA Havalimanı İşletmesinden yapılan açıklamaya göre, havacılık sektöründe Türkiye’yi bir merkez olarak konumlayacak İstanbul Yeni Havalimanında yer almak isteyen işletmeler için önemli bir süreç başladı.

İGA, metrekare kiralama değerlerini, İstanbul Yeni Havalimanı açılmadan önce Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından yayımlanmış olacak en son Kamu Özel İş birliği (KÖİ) ücret tarifesini baz alarak hazırlayacak.

Söz konusu ücret tarifesi, DHMİ’nin onaylamasının ardından resmiyet kazanacak. Bu doğrultuda, 60’ı aşkın havayolu şirketine ve havayollarına hizmet veren firmaya taleplerini bildirmeleri için davet gönderildi.

Havalimanı açılana kadar hazırlıklarını tamamlayarak faaliyetlerine başlamak isteyen işletmelerin, 18 Kasım Cuma gününe kadar talep formlarını teslim etmesi gerekiyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin, İGA olarak, havalimanının faaliyete başlamasından itibaren Türkiye’de bambaşka bir yolcu ve havacılık deneyimine ev sahipliği yapacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Buradaki faaliyetlerin yolcusundan kargosuna, ağırlama hizmetlerinden duty-free deneyimine kadar her alanda sorunsuz olarak ilerlemesi bizim için çok önemli. Metrekare fiyatlarında, Türkiye’de havacılık sektöründeki potansiyelin ve gelecekte öncü bir ülke olarak konumlanmasının en önemli mimarlarından DHMİ’nin belirlediği tarifeye sadık kaldık ve havalimanında yer almak isteyen şirketleri başvurularını yapmaya davet ettik. Gördüğümüz yoğun ilgiye dayanarak söyleyebilirim ki hem ülkemize halihazırda sefer düzenleyen ve tesis kurmuş olan havayolu şirketleri varlıklarını güçlendirmek istiyor hem de yeni işletmeler ülkemizde yolculara hizmet vermek için fırsat kolluyor. Bu devasa havalimanı projesi ile onlara bu imkanı sağlayacak ve Türkiye’yi önemli bir havacılık üssü haline getirecek rekabetçi ortama katkıda bulunacak olmaktan İGA ailesi olarak büyük mutluluk duyuyoruz."

Havalimanında yer almak üzere başvurmak isteyen şirketler talep formlarına, İGA kurumsal web sitesinin (www.igairport.com) ana sayfasında bulunan, “İstanbul Yeni Havalimanı” menüsü altında yer alan “İstanbul Yeni Havalimanı Havayolu Talep Formu” bağlantısından ulaşabiliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbul-yeni-havalimaninda-alan-kiralama-sureci-basladi_151451.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Haftanın ürünü Roca Akıllı Duş

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!