Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'İstanbul'a 4.5 Milyar Dolar Yatırım Yapacağız'

Türkiye'nin bu yıl 'Onur Konuğu' olduğu, dünyanın en büyük gayrimenkul fuarlarından MIPIM'in açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 'İstanbul'a bu yıl 4.5 milyar dolar yatırım yapmayı hedefliyoruz' dedi.

yapi.com.tr
'İstanbul'a 4.5 Milyar Dolar Yatırım Yapacağız'

Fransa'da 15 Mart'a kadar sürecek MIPIM Fuarı bugün başladı. Bin metrekarelik alana kurulan Türk çadırında 28 firma, projelerini dünyaya tanıtıyor.

ntvmsnbc'nin haberine göre, dünyanın en büyük gayrimenkul fuarlarından MIPIM'in açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 'İstanbul'a 8 yılda 34 milyar dolar yatırım yaptık. Bu yıl ise 4.5 milyar dolar yatırım yapmayı hedefliyoruz' dedi.

Bu yatırımları gerçekleştirirken bütün sektörlerin birlikte çalıştığını dile getiren Topbaş, inşaat sektörünün önemli bir role sahip olduğunu belirterek Kanal İstanbul ve Finans Merkezi'nin sektörde yeni bir canlılık oluşturacağını, kentsel dönüşümün ise inşaat sektörü için daha aktif hareket sağlayacağını ifade etti.

Ofis projesine ilk tanıtım

Tahincioğlu Gayrimenkul Proje Geliştirme Müdürü Sercan Gençoğlu ise Levent'te inşa ettikleri yeni ofis projesi Nida Kule Levent'in ilk tanıtımını Fransa'da gerçekleştirdi. Gençoğlu, 3 ay sonra satışa sunulacak projede ofis metrekare fiyatlarının 10 bin -12 bin dolar arasında değişeceğini açıkladı.

Metropol İstanbul'da değişiklik

Metropol İstanbul projesi yetkilileri de proje ile ilgili bir değişikliği açıkladılar. Projede yer alan caddede değişiklikler yapacaklarını ifade eden yetkililer, projedeki 450 ticari ünite için 3000 markadan talep aldıklarını da belirtti.

Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen fuara bu yıl 80’den fazla ülkeden 20 bin ziyaretçi, bin 850 şirket, 4 bin 300 yatırımcının katılması bekleniyor.

Dönüşümü dünyaya anlatacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise fuar etkinlikleri kapsamında 14 Mart 2013 Perşembe günü "Çevresel Sürdürülebilirlik, Planlı Şehirleşme ve Gayrimenkul Sektörünün Gelişimi Açısından Kentsel Dönüşümün Önemi" konulu konferansta bir konuşma yapacak.

Bayraktar, kentsel dönüşüm alanındaki adımları, uluslararası yatırımcılara anlatacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel de fuarda konuşma yapacaklar.

Dünyanın en büyük uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM; 1989 yılından beri Fransa’nın Cannes kentinde Reed Midem tarafından düzenleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbula-4-5-milyar-dolar-yatirim-yapacagiz_105742.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!