Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul’da Beş Büyük Projede Vefa İmzası

Prefabrike ve hafif çelik yapı sektörünün önde gelen şirketlerinden Vefa Group, Aslantepe Stadı, Haliç Metro Geçişi, Çağlayan Adalet Sarayı, TOKİ Kayabaşı Konutları, Varyap Meridian olmak üzere İstanbul’da toplam beş büyük projeye de imza atıyor.

yapi.com.tr
İstanbul’da Beş Büyük Projede Vefa İmzası

Prefabrike ve hafif çelik yapı sektörünün önde gelen şirketlerinden Vefa Group, Aslantepe Stadı, Haliç Metro Geçişi, Çağlayan Adalet Sarayı, TOKİ Kayabaşı Konutları, Varyap Meridian olmak üzere İstanbul’da toplam beş büyük projeye de imza atıyor.

Çağlayan Adalet Sarayı

Katkı yaptıkları projeler hakkında bilgi veren Vefa Prefabrike Yapılar Ticari Koordinatörü Ali İhsan Sağlamkaya, beş büyük projeden biri olan Aslantepe stadının Türkiye’nin en büyük spor komplekslerinden biri olduğunu vurgulayarak, 52 bin taraftarı ağırlayabilecek bir kapasitede inşa edilen stadın mobilizasyonunda zorlu iklim koşullarına karşı dayanıklı ürünlerinin kullanıldığını kaydetti.

Diğer önemli projelerinden biri olan Çağlayan Adalet Sarayı’nın da 320 bin metrekare kapalı alanla Avrupa’nın en büyük adliye binası olacağını belirten Sağlamkaya, projenin 2010 yılında tamamlanacağını söyledi. Sağlamkaya, “Proje için kurduğumuz ve 500 mimar, mühendis ve işçinin yaşam alanı olan şantiyeler, 60 adet konteynerdan oluşan 720 metrekarelik 2 adet yapıdan oluşuyor. 350 duruşma salonu olacak Adliye Sarayı’nda, yemekhane, kafeterya, kütüphane, kreş, konferans salonu, postane, banka şubeleri, nüfus memurluğu, lostra, kuaför salonu, jimnastik salonu ve sağlık ünitesi gibi bölümler yer alacak” dedi.

TOKİ Kayabaşı projesi

TOKİ Kayabaşı projesi hakkında da konuşan Sağlamkaya, projenin 9 milyon metrekarelik bir alanda 40 bin konuttan oluşan bir uydukent olarak inşa edildiğini belirtti. Sağlamkaya, diğer önemli iki projeleri olan Haliç Metro Geçişi Projesi ve Varyap Meridian ile ilgili olarak da şunları anlattı:

Varyap Meridian

“Varyap Meridian, tasarımından malzeme kullanımına kadar her aşamada çevreyle uyumu gözetmesiyle öne çıkarken, Vefa’nın kurduğu ekolojik yaşam alanları ile proje daha da güçleniyor. Yine başlangıcında yer aldığımız Türkiye’nin ilk metro geçiş projesi köprüsü apoletini taşıyacak Haliç Metro Geçişi Projesi ise Haliç’in iki yakasını bir araya getirecek.”

Haliç şantiye

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbulda-bes-buyuk-projede-vefa-imzasi_76596.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!