Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İstanbulSMD'nin Yeni Başkanı Ertun Hızıroğlu

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İstanbulSMD), gerçekleştirdiği 12. Olağan Seçimli Genel Kurul toplantısı ile yeni yönetimini seçti. Y. mimar Ersen Gürsel’den boşalan Yönetim Kurulu Başkanlığı’na, y. mimar Ertun Hızıroğlu oybirliği ile seçildi.

yapi.com.tr
İstanbulSMD'nin Yeni Başkanı Ertun Hızıroğlu Ertun Hızıroğlu

Brigitte Weber’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığına, Umut İyigün’ün sayman üyeliğe atandığı yeni yönetim kurulunda; Yalçın Türkdoğan, Alişan Çırakoğlu, Sibel Dalokay Bozer ve Cem Sorguç da üye olarak görev aldılar.

Ertun Hızıroğlu, genç bir ekiple çalışmanın derneğe dinamizm ve önemli katkılar sağlayacağını; iki yıllık çalışma programında Türk mimarların yurtdışı pazarlara açılmasını sağlayacak projelere ağırlık vermeyi hedeflediğine değindi.

Ertun Hızıroğlu kimdir?

İstanbul'da dünyaya gelen Ertun Hızıroğlu, Saint-Joseph Lisesi'nden sonra 1970 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. 1972'de Yıldız Teknik Üniversitesi'nde asistan, 1979 yılında doçent ve 1988 yılında profesör unvanını aldı. Birçok ulusal ve uluslararası yarışmalara katılıp derece aldı. Yurtdışında seminerler veren, çeşitli jüri üyeliklerinde bulunan Hızıroğlu, bu süreçte mesleki çalışmalarını aralıksız devam ettirdi. Halen, ERA Şehircilik Mimarlık Müşavirlik Ltd. Şti’nin Paris (kuruluş 2001) ve Pekin (kuruluş 2005) ofislerinde çalışmalarını sürdürmektedir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbulsmdnin-yeni-baskani-ertun-hiziroglu_128195.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!