Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İstanbul’un Gökdelenleri İtalyan Gazetesine Haber Oldu

İtalya’nın önde gelen gazetelerinden IL SOLE 24 ORE, İstanbul’daki gayrimenkul sektörünün gelişimiyle ilgili bir habere yer verdi.

yapi.com.tr
İstanbul’un Gökdelenleri İtalyan Gazetesine Haber Oldu

Galatasaray’ın teklifini kabul eden Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder’in transferinin gerçekleşmesinden hemen sonra bir haber hazırlayan gazete, RE/MAX Türkiye Pazarlama Direktörü Gökhan Karahan’ın görüşlerine yer vererek, “Sneijder İstanbul’da ev aramaya başlayacak. Hollandalı futbolcunun yanı sıra her geçen gün daha fazla sayıda yabancı yatırımcı Boğaziçi’nin her iki yakasına kurulu bu şehre ilgi duyuyor” yorumunda bulundu.

5 Milyar $ Harcanacak

Milliyet'in haberine göre, Singapur Turkey Investment Company’nin tahminlerine de yer verilen haberde “2013 yılında İstanbul’daki gayrimenkul projeleri için 5 milyar dolar harcanacağı öngörülüyor” dendi. Habere göre, Türk gayrimenkul sektörünün 2013 yılında yüzde 4 ile yüzde 5 arasında büyüme göstermesi, ortalama 450 bin evin satılması ve sektör büyüklüğünün 170 milyar dolara (127,6 milyar Euro) ulaşması bekleniyor.

Gökdelenler Çoğaldı

Haberi göre, yeni yönetim merkezlerinin haricinde finans merkezlerinin bulunduğu gökdelenler bu gelişimin gözle görülür göstergelerinden bir tanesi oldu.

Gazetenin haberinde şu bilgilere de yer verildi: “Son yapılan araştırmalara göre şehrin merkezi yerlerindeki gayrimenkul projelerinde orta gelir düzeyine mensup kişilerin yaşadığı, şehrin kenar bölgelerindeki inşaat faaliyetlerini biraz azalttığı görülüyor. Şehrin bu bölgelerinde metrekare başına fiyatlar 800 ile 1600 Euro arasında değişiyor. Lüks semtler, piyasanın kalbinin attığı yerleri oluşturuyor. Lüks semtlerdeki fiyatlar son on yılda altı kat arttı, fiyatların gelecekte de artması öngörülüyor.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbulun-gokdelenleri-italyan-gazetesine-haber-oldu_104579.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!