Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul'un Yeni Merkezi: Basın Ekspres

Hızla gelişen İstanbul gayrimenkul piyasında, Avrupa yakasının en dikkat çeken bölgelerinin başında Basın Ekspres aksı ve Güneşli geliyor. Bölgenin yakın gelecekte İstanbul’'un ofis merkezi olması bekleniyor.

yapı.com.tr
İstanbul'un Yeni Merkezi: Basın Ekspres

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan İstanbul Stratejik Planı’nda Prestij Hizmet Alanı ve Merkezi İş Alanı olarak tanımlanan Basın Ekspres aksı ve Güneşli’de hayata geçen yatırımlar, bölgenin yakın gelecekte İstanbul’un en prestijli ofis bölgesi olacağına işaret ediyor.

Eski sanayi alanlarının dönüşümünün, büyük ölçekli konsept projelerin hayata geçmesine olanak sağladığı Basın Ekspres ve Güneşli’de 30’un üzerinde konut, onlarca otel, prestijli A sınıfı ofis yatırımı bulunuyor. İstanbul’un geleceğine şekil verecek mega projelere yakınlığıyla da dikkat çeken bölge, E-5, TEM, ve sahil yolunu birbirine bağlayan bir kavşak noktası oluşturuyor. Kuzey Marmara Otoyolu’na da bağlantısı bulunan Basın Ekspres aksı, metro ve raylı sistem yatırımlarıyla da İstanbul’un en ulaşılabilir bölgelerinden biri haline gelecek.

Atatürk Havalimanı’na ve hayata geçirilecek 3. Havalimanı ile mevcut ve planlanan kongre, fuar alanlarına yakınlığıyla dikkat çeken Basın Ekspres ve Güneşli Bölgesi, A sınıf ofis projelerine de ev sahipliği yapacak.

Gayrimenkul değerleme uzmanları tarafından yatırımda kar getiren bölge olarak değerlendirilen Basın Ekspres yolu, özellikle son yıllarda yapılan ulaşım yatırımları ile de stratejik önemini artırıyor. Kendi bölgesel dinamiklerini oluşturarak iş dünyasının yeni buluşma noktası haline gelen Basın Ekspres yolunun, İstanbul’da yeni ofis ihtiyacı olan şirketlere ve Anadolu’nun gelişen şirketlerine ev sahipliği yapması öngörülüyor.



“Metro yatırımlarıyla hareketlilik artacak”

Basın Ekspres Yolu ve çevresinin son 10 yıldır gayrimenkul yatırımları açısından hareketli bir süreç yaşadığına değinen TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, bu hareketliliğin en önemli nedenlerinden birinin bölgenin Atatürk Havaalanı’na yakın konumu olduğunu söyledi. Havaalanı çevresinde artan nüfusun konut yatırımlarını tetiklediğine işaret eden Makbule Yönel Maya, ofis yatırımları alanında da bölgede ciddi bir gelişme yaşandığına işaret etti. Maya, İstanbul’da ofis alanı olarak Levent – Maslak hattının var olduğunu, bu bölgeye alternatif olarak Avrupa Yakası’nda Basın Ekspres aksının gelişme gösterdiğine vurgu yaptı. Makbule Yönel Maya, bölgenin geçmişte depo ve sanayi alanı olarak kullanılmasından dolayı büyük arsa üretmenin mümkün olduğunu belirterek, bunun büyük ölçekli, konsept proje geliştirme açısından imkan sağladığını ifade etti.

"Atatürk Havalimanı bölgenin kaderini belirleyecek"

Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı da, bölgenin avantaj ve dezavantajlarını şöyle sıraladı: “Atatürk Havaalanı bölgeye enerji getiren en önemli etken. 2016 ve 2019’da bölgeye birkaç metro hattının ulaştırılması bekleniyor. Henüz güzergahı belli olmamakla birlikte bir havaray projesi söz konusu. Bölge İdare Mahkemesi bölgeye taşınacak. Bu durum bölgenin ofis yatırımları açısından gelişimini de sağlayacaktır.”

Atatürk Havalimanı’nın taşınması halinde bu alanın nasıl kullanılacağının bölgenin kaderini önemli ölçüde etkileyeceğine değinen Cansel Turgut Yazıcı, bu 10 milyon metrekarelik alanın geliştirilmesi halinde bunun bölgede bir sinerji oluşturabileceğini vurguladı. Cansel Turgut Yazıcı, bölgenin 3. Havaalanı’na ulaşımının olmasının da avantajlar arasında bulunduğunu kaydetti.

"A plus ofiste ilk tercih Basın Ekspres olacak"


Basın Ekspres Yolu’nun geçmişte protokol yolu özelliği ile ön plana çıktığını hatırlatan Balance Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban, bölgenin bugün de bu özelliğini koruduğunu söyledi. İsmail Çoban, Basın Ekspres aksının İstanbul Avrupa yakasında Maslak’tan sonra Merkezi İş Alanı (MİA) olarak tanımlandığına dikkat çekerek, bu süreçle birlikte sanayi alanlarının şehrin dışına çıktığına, boşalan arazilere 5 yıldızlı oteller, alışveriş merkezleri, konut ve Balance Güneşli gibi A Plus ofis projeleri yapılmaya başlandığını kaydetti.

Basın Ekspres ve Güneşli’nin gerek Atatürk Havalimanı, gerekse yapılmakta olan 3’ncü havalimanına en yakın Merkezi İş Alanı olma özelliği taşıdığına dikkat çeken Çoban, nitelikli A plus ofis ihtiyacı olan şirketlerin ilk alternatifinin bu bölge olacağının altını çizdi. Çoban özellikle Anadolu’daki şirketlerin ve iş insanlarının İstanbul’daki ofis ihtiyaçları için Basın Ekspres ve Güneşli’yi tercih edeceklerini söyledi.

Bölgede kamu yatırımlarına hız verildiğinin altını çizen Çoban, yatırımı planlanan ve devam eden 4 metro hattının bölgenin etrafını sardığını, bunun da önemli bir ulaşım avantajı sağlayacağına değindi. İsmail Çoban, bölgeye olan inançlarından dolayı Basın Ekspres ve Güneşli’nin tek A Plus ofis projesi yatırımını hayata geçirdiklerini vurgulayarak, projenin 4 katında sahibi oldukları Şölen Çikolata’nın merkezinin yer alacağını açıkladı.

"Güneşli stratejik bir merkez olarak gelişiyor"

Güneşli’nin E-5, TEM, sahil yolu kesişme noktasında yer almasının yanı sıra 3. Köprü ve 3 Havaalanı bağlantısı, Atatürk Havaalanı’na komşu konumuyla özel bir bölge olduğuna işaret eden Servotel Corporation İcra Kurulu Üyesi Melda Bayraktaroğlu, yakın zamanda hizmete girecek 4 metro hattıyla Güneşli’nin deniz, hava, kara ve raylı ulaşım imkanlarına sahip stratejik bir merkez olacağını vurguladı. Bayraktaroğlu, 15 milyonluk İstanbul’un, içinden 4-5 şehir çıkabilecek mega bir kent olduğuna işaret ederek, "İstanbul’da ulaşım zorlukları dikkate alındığında, zaman değer kazanıyor. Ticari hayatın yoğunlaştığı bölgelerde ikametler artmaya başlıyor ve buna paralel olarak da sosyal yaşamı destekleyen unsurlarda kendiliğinden gelişiyor. Yatırım değeri artıyor ve yeni ulaşım yatırımları ile birlikte kamu ve özel sektör yatırımları da yoğunlaşıyor. Her bölge kendi içinde sosyal ve iş yaşamını örgütlüyor. Güneşli'de nitelikli ofis ve konut projelerinin eş zamanlı geliştiği bir bölge olarak öne çıkıyor. Bu durum aynı bölgede yaşama, çalışma imkanı ve avantajı sunuyor. Bakırköy, Ataköy, Bağcılar, Yeşilköy, Florya, Bahçelievler gibi ilçelere komşu olan Güneşli, bölgesel bir iş, ofis merkezi olacak” değerlendirmesinde bulundu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbulun-yeni-merkezi-basin-ekspres_142339.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!