Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Basın Ekspres Yolu "Sanayi"den "Hizmet"e Kayıyor!

Basın Ekspres Yolu'nun bölgedeki yeni altyapı projeleri tamamladığında her yönden ulaşım ağlarının kesişme noktasında yer alacağını ve bölgenin sanayiden hizmet sektörüne doğru kaydığını ifade eden EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, bölgde 50'ye yakın markalı konut firmasının 16 bin konut projesi geliştirdiğini belirtiyor.

yapi.com.tr
Basın Ekspres Yolu "Sanayi"den "Hizmet"e Kayıyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Basın Ekspres Yolu'nun TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu'nun ortasında yer alması nedeniyle ulaşım altenatifleri açısından önemli bir konuma sahip olduğunu belirtiyor. Bölgede aynı zamanda kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğine dikkat çeken Yazıcı, yeni konut geliştiricilerini bölgeye çeken faktörün sadece Halkalı Toplu Konut projesi olmadığını, bölgede hala erişilebilir arsa stokunun bulunması nedeniyle yatırımcılar açısından cazibesini koruduğunu kaydediyor.

Hizmet ve kentsel aktivite merkezi olma yolunda

Yazıcı, Yenibosna Basın Ekspres aksı olarak adlandırılan Yenibosna, Güneşli ve Halkalı, İkitelli ana kavşaklarıyla önemli ulaşım bağlantılarını da içeren İkitelli-Atatürk Havalimanı aksının, 1980'li yıllarda aks üstünde yer seçen, üst düzey yazılı ve görsel medya binalarının etkisiyle bölgesel bir hizmet alanı ve kentsel aktivite merkezi olma potansiyeli taşıdığının altını çiziyor. Aks boyunca sanayiden hizmetlere dönüşme eğilimi görüldüğünü ifade eden Yazıcı, Plan'da bölgenin İstanbul için belirlenen ilkeler çerçevesinde özellikle özel sektörün karar alma ve finans birimlerinin tercih edeceği 1. Derece Merkez olarak belirlendiğini vurguluyor.

Bölgede önemli finans kuruluşlarının yer seçmeleri halinde, bu durumun beyaz yakalılar için konut üretimi yapılması anlamına geldiğini belirten Yazıcı, nitekim ofislerin yoğun olduğu bölgelerde konut projesi yatırımlarının hız kazandığını söylüyor. Bölgede kentsel dönüşüm sürerken, erişilebilir fiyatlı arsa stokunun da mevcut olduğunu dile getiren Yazıcı, finans kuruluşlarının aksa ilgi göstermesi halinde, konut geliştiricilerinin yatırımlarını bölgede daha da yoğunlaştıracaklarını ileri sürüyor.

Önemli olan sağlıklı yapılaşma

Yazıcı, bölge özelinde önemli olan faktörün arsa ve konut sahiplerinin rant sağlamaktan önce sağlıklı ve sağlam binalarda yaşamaya önem vermek olduğu konusunda uyarıda bulunuyor. Parsel bazında değil, ada bazında yapılan kentsel dönüşümlerin hem bölgeye hem de gayrimenkul sahiplerine orta vadede daha fazla değer kazandıracağını kaydeden Yazıcı, yatırımın yarını düşünülüyorsa tüm kentsel dönüşüm bölgelerinde bu yaklaşımın geçerli olması gerektiğine vurgu yapıyor.

Diğer yandan, İstanbul'un yüzölçümü ve yerleşik yapısı nedeniyle artık bu yoğunlukta bir nüfusu kaldıramadığını ifade eden Yazıcı, buna rağmen bazı bölgelerdeki altyapı çalışmalarının mevcut yoğunluğu biraz olsun azalttığını belirtiyor. Yazıcı, Basın Ekspres bölgesinde de Ataköy 5. kısımdan başlayıp Basın Ekspres yolunu geçerek İkitelli Organize Sanayi Sitesi’ne kadar ulaşacak olan metro istasyonunun, E-5 ve TEM otoyollarındaki trafiği biraz olsun azaltmasını beklediğini söylüyor. Söz konusu hattın aynı zamanda Marmaray ve Başakşehir-Kirazlı ile entegre olacağını belirten Yazıcı, bunun yanında Sefaköy-Kuyumcukent-Havalimanı Havaray hattının da bölgeye her noktadan ulaşımı kolaylaştıracağı ifade ediyor.

50'ye yakın markalı konut projesi

Basın Ekspres Yolu çevresinde yaklaşık 50'ye yakın markalı konut projesi bulunduğunu belirten Yazıcı,  projelerdeki konut adedinin 16 bin olduğunu dile getiriyor. Bölgedeki konut projelerinin %35'inin 1+1, %32'sinin 2+1, %28'inin 3+1, kalan yüzdesinin ise farklı tiplerde olduğunu söyleyen Yazıcı, bölgede genellikle küçük alanlı dairelerin daha çok tercih edildiğini belirtiyor. Projeleri tercih edenlerin çoğunlukla çalışan, bekar ve çocuksuz, orta ve orta üst gelir grubundaki aileler olduğunu ifade eden Yazıcı, bölgeye ayrıca Arap yatırımcıların da ilgi gösterdiğini kaydediyor. 

Fiyatların değişkenlik gösterdiğini, birim metrekare satış fiyatlarının ortalama 4.000 - 8.000 TL arasında olduğunu belirten Yazıcı, EVA Gayrimenkul'un gerçekleştirdiği araştırma kapsamında kur artışı nedeniyle bazı satış ofislerinin kur sabitleme ya da satış fiyatından indirim yapma gibi opsiyonları olduğunu tespit ettiklerini ifade ediyor. Yazıcı, bölgedeki konut fiyatlarının bir önceki yıla oranla yaklaşık %16 oranında artış kaydettiğini de sözlerine ekliyor. 

http://www.yapi.com.tr/haberler/basin-ekspres-yolu-sanayiden-hizmete-kayiyor_143889.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!