Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İşte İstanbul'un 'Yasal' Miting Alanları!

Valilik'ten yapılan açıklamada, İstanbul ili sınırları içerisinde ilk toplanma alanı, yürüyüş güzergahı, toplantı alanı, dağılma güzergahları ile afiş ve pankart asılacak yerlerin, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 6. Maddesi ve ilgili yönetmelik gereği bugün tespit edildiği vurgulandı.

yapi.com.tr
İşte İstanbul'un 'Yasal' Miting Alanları!

Buna göre, İstanbul'da, Avrupa Yakası'nda sadece Yenikapı Sahil Alanı, Anadolu Yakası'nda da Maltepe Sahil Alanı'nda miting yapılabilecek.

DHA'nın haberine göre, Valilik, miting öncesi toplanma yerleri ile yürüyüş güzergahları ve dağılma güzergahlarını da şöyle belirledi:

Yenikapı Sahil Alanı

Yenikapı Sahil Alanı'nda yapılacak miting öncesi, toplanma alanı, yaklaşık 900 metre uzaklıktaki Kenndy Caddesi üzeri Samatya Işıklar'dan Yenikapı istikameti yönü ve park içi A5 giriş önü olarak tespit edildi. Yürüyüş güzergahı ise sahil Kennedy Caddesi olarak belirlendi. Yürüyüşün ardından Yenikapı Sahil Alanı'nda yapılacak mitinge katılanların dağılma güzergahları da, Kennedy Caddesi, Namık Kemal Caddesi, Gazi Mustafa Kemalpaşa Caddesi olarak açıklandı.

Maltepe Sahil Alanı

Anadolu Yakası'ndaki Maltepe Sahil Alanı'nda yapılacak mitinge katılanların toplanma yeri ise, miting alanına 1.100 metre uzaklıktaki Atatürk Caddesi üzeri Adalı Sokak'tan Bağdat Caddesi girişine kadar olan alan olarak belirlendi. Mitinge katılanlar, Atatürk Caddesi, Bağdat Caddesi, Mimar Sinan Caddesi ve Turgut Özal Bulvarı'nı takip ederek Maltepe Sahil Alanı'na ulaşacak. Dağılma güzergahları ise Turgut Özal Bulvarı ve Rıhtım Caddesi olarak duyuruldu.

Valilik açıklamasında, Miting Düzenleme Kurulu'nun bildirimleri doğrultusunda, İstanbul Valiliği'nin olur vereceği afiş ve pankartların, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin uygun göreceği yerlere asılacağı vurgulandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/iste-istanbulun-yasal-miting-alanlari_120892.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!