Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İstinat Duvarı Çöken Projeye Yeni Ruhsat

Esenler’de istinat duvarı çöken projeye olaydan birkaç saat sonra yeni yapı ruhsatı verildi.

yapi.com.tr
İstinat Duvarı Çöken Projeye Yeni Ruhsat

Esenler Belediye Meclisi’nin eski üyesi AKP’li Ekrem Acar’ın Kemer Mahallesi’nde yapmaya başladığı projesine inşa ettiği istinat duvarı, 8 Mayıs’ta çöktü. Olayın üzerinden birkaç saat geçtikten sonra Esenler Belediyesi, projeye yeni yapı ruhsatı verdi.

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre; CHP’li Meclis Üyesi Kemal Şahin, “Esenler Belediye Başkanlığı, çöken inşaata mesai başlar başlamaz şaibeli bir şekilde inşaat ruhsatı vermiştir. Belediye, eski AKP Esenler Belediye Meclis üyesi Ekrem Acar’ı koruma altına alarak risk oluşturuyor.” diyerek tepki gösterdi.

Belediye yetkilileri ise gerekli incelemelerin yapıldığını ancak aksaklık görülmediğini açıkladı.

 

 

Esenler Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Şahin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: “Müteahhit 17 kat ve 56 daireli proje yapacak. Gerekli güvenlik önlemleri alınmadan yani doğalgaz, elektrik, temiz su, pis su, çevredeki binalar gibi tesislerin güvenliği sağlanmadan önce parsel üzerindeki binaların yıkımına başlanmış ve 19 sayılı parsel üzerindeki binanın taşıyıcı sistemine zarar verilmiştir. Bina sahipleri Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürlüğü’nden Ağır Hasarlı Bina Raporu almışlar ve müteahhit ile mahkemelik olmuşlar. Sokaktaki 13 adet bina bu durumdan etkilenmiş ve binada ikamet edenlerin bir kısmı Esenler İlim Yayma Cemiyeti’ne yerleştirilirken, bir kısmı da akrabalarının yanına sığınmak zorunda kalmışlardır. Hafriyat yapılmadan önce zemin etüdü ve sokaklardaki yapılaşmayı dikkate alarak uygulanması gereken zemin iyileştirme, kuyu temel ya da fore kazık gibi projeleri müteahhitten istemesi, bu projeleri onaylaması, uygulamayı yerinde kontrol etmesi ve bütün tedbirlerin alındıktan sonra hafriyatına izin vermesi gerekirken hiçbiri yapılmadı.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istinat-duvari-coken-projeye-yeni-ruhsat_180068.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!