Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İtalyan Medcon'u Alan Çimsa Avrupa'da Çok daha Güçlü

Çimsa, İtalya’nın Trieste limanında faaliyet gösteren Medcon şirketinin yüzde 60 hissesini yaklaşık 3. 5 milyon Euro’ya satın aldı. Satın almadan önce yüzde 75’i merkezi İspanya kökenli World Cement Group’a, yüzde 25’i ise İtalyan Pacoroni Grubu'na ait olan Medcon şirketinin Trieste limanında toplam 400 bin ton kapasiteli beyaz ve gri çimento

yapi.com.tr
İtalyan Medcon'u Alan Çimsa Avrupa'da Çok daha Güçlü

Çimsa, organik büyümenin yanısıra satın almalarla da iç ve dış pazarlarda rekabet gücünü ve hedeflerini büyütmeye devam ediyor. Çimsa, İtalya’nın Trieste limanında faaliyet gösteren Medcon şirketinin yüzde 60 hissesini yaklaşık 3. 5 milyon Euro’ya satın aldı. Satın almadan önce yüzde 75’i merkezi İspanya kökenli World Cement Group’a, yüzde 25’i ise İtalyan Pacoroni Grubu'na ait olan Medcon şirketinin Trieste limanında  toplam 400 bin ton kapasiteli beyaz ve gri çimento terminali bulunuyor.

Medcon terminali, Avrupa’nın İspanya ve Fransa’dan sonra en büyük üçüncü beyaz çimento tüketicisi olan İtalya pazarına Çimsa markasıyla ulaşma imkanı sunuyor. Ayrıca avantajlı konumuyla sadece Kuzey İtalya'ya değil, gelişmekte olan Slovenya, Hırvatistan,  Balkanlar, gelişmiş Güney Almanya ve Avusturya pazarlarına da satış imkanı sağlıyor.
 
Terminalin en önemli avantajlarından biri ise hem beyaz hem de gri çimento depolamaya ve paketlemeye uygun olması. Terminalin gri çimento kapasitesi, Çimsa’nın  yeni yatırımlarla büyüyerek bölgesel güç olma hedefine ciddi bir katkı oluşturacak.
 
"Çimsa hedeflerine yürümeye devam edecek"
 
Medcon şirketinin satın alınmasıyla ilgili bir açıklama yapan Çimsa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, “Sevilla Terminali ile İspanya pazarında, Emden Terminali ile Almanya ve çevre pazarlarda uluslararası nihai tüketiciye ulaşabilen Çimsa, toplam beyaz  çimento satışlarının yüzde 10’unu gerçekleştirdiği İtalya pazarında beyaz çimento üreticilerine yaptığı satışlarla faaliyetlerini sürdürüyor. İtalya’nın beyaz çimento ihtiyacı  büyük oranda ithalat ile karşılanıyor” dedi.
 
Çimsa’nın hedefinin beyaz çimento iş kolunda tüketiciye kendi markası ile ulaşmak olduğunu vurgulayan Hacıkamiloğlu, şöyle devam etti:
 
"Bu nedenle 1995  yılından itibaren Çimsa Almanya’da, İspanya’da, Ortadoğu’da, Kıbrıs’ta  ve en son olarak da Rusya’da terminal yatırımları gerçekleştirdi. Pazara ilk giriş stratejisi olarak terminal yatırımları, üretim tesisi yatırımlarına göre düşük maliyetleri ve müşteri ile uzun süreli, kalıcı ilişkiler kurulabilmesi açısından avantajlıdır. Trieste terminali avantajlı lojistik konumu ile mevcut pazarlardaki konumumuzu garanti altına alacak ve Hırvatistan, Slovenya, Avusturya ve  Güney  Almanya gibi pazarlara açılmak için bir fırsat yaratacaktır".

http://www.yapi.com.tr/haberler/italyan-medconu-alan-cimsa-avrupada-cok-daha-guclu_76507.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!