Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İTÜ’nün Fidanları Söküldü

ODTÜ ile dayanışma amacıyla İTÜ öğrencilerinin Ayazağa yerleşkesi girişindeki alana diktikleri fidanlar, okul 29 Ekim dolayısıyla tatilde olduğu gün söküldü.

yapi.com.tr
İTÜ’nün Fidanları Söküldü

Bianet'in haberine göre, İTÜ Ayazağa yerleşkesinin girişindeki meydana ODTÜ’yle dayanışma amacıyla dikilen fidanlar söküldü.

24 Ekim Perşembe günü  “Melih Gökçek ODTÜ’den geçecek yol sevdasından vazgeçmeli!” talebiyle biraraya gelen öğrenciler, İTÜ Ayazağa yerleşkesine fidan dikerek ODTÜ’ye destek vermişlerdi. Haziran direnişinde polis tarafından öldürülen yedi kişinin isimleri unutulmamaları için fidanlara verilmişti.

Dün üniversiteye gelen öğrenciler diktikleri 20 fidanın söküldüğünü gördüler. İTÜ’lü öğrenciler, fidanlara yapılan saldırının tatil günü yapılmasını, ODTÜ’de yol yapımı için ağaçların kesilmesini protesto için dikilen fidanların Kurban Bayramı tatili fırsat bilinerek sökülmesini anımsattığını söylüyor.

Fidanları kimin söktüğü henüz belirsiz olsa da rektörlüğün İTÜ Asistan Dayanışması’nın çadırını da yine bayram tatilinde söktürmüş olduğunu hatırlatan İTÜ Forumundan SelçukYılmaz, Bianet’e şu açıklamayı yaptı:

“Fidanların söküldüğü haberini dün akşam aldık. Okulda kimsenin olmadığı bir gün seçmişler fidanları sökmek için. Şuan için aklımızda sadece rektörlük var çünkü fidanları sökebilecek başka bir grup yok. Bugün İTÜ Forum’u olarak bir toplantı yapacağız ve fidanları kimin söktüğünü, sökülen fidanların nerede olduğunu soracağız ve sorularımızın muhatabı tabii ki rektörlük olacak”

Bu iddialara yönelik İTÜ Rektörlüğü’nden henüz resmi bir açıklama gelmedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/itunun-fidanlari-sokuldu_113518.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!