Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"ODTÜ Planlarını Onayladık"

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ODTÜ yerleşkesi ve orman alanlarının bulunduğu, güneyde Eymir Gölü’nü de kapsayan 4 bin 85 hektarlık bölgenin imar planını onayladı.

yapi.com.tr
"ODTÜ Planlarını Onayladık"

DHA'nın haberine göre, Bakan Bayraktar, Twitter'da yaptığı açıklamanın ardından, Kültür Varlıkları Kurulu ile Tabiat Varlıkları komisyonundan gerek arkeolojik gerek doğal sitlerle ilgili görüşlerinin de alındığını ifade etti. ODTÜ kampüsünün doğu batı hattında yapılacak yolun tünel şeklinde bitki ve ağaç dokusunu bozmayacak şekilde olacağının altını çizen Bakan Bayraktar, “Yaklaşık 2 km uzunluğunda olacak tünelin yapımı 100 milyon lirayı bulacak” dedi.

Ankara’da ilk tünel

Ankara’da, şehir içinde ilk kez bir tünel yapılacağını belirten Bakan Bayraktar, “Ankara’da böyle başka bir tünel yok. Tünel sayesinde ODTÜ’nün kampüs bütünlüğüne, ağaç varlığına da zarar verilmeyecek. Bunların hepsini plana not olarak yazdık. Üniversitenin Bilkent çıkışı ile Yüzüncü Yıl’da, tünel çıkışlarında kavşaklar oluşturulacak. Orada daha sonra Büyükşehir Belediyesi ile ODTÜ beraber çalışarak düzenleyecekler yol yapım aşamasını” dedi.

"Sorunsuz halledildi"

Bakan Bayraktar, Anadolu Bulvarı’nın devamı olarak ODTÜ arazisinin doğu kesiminden geçecek yolla ilgili ise hiçbir problemin bulunmadığını ve yüzde 100 mutabakat sağlandığını kaydetti. Planda çevresel hassasiyetlere çok önem verdiklerini, orman mühendislerinden de görüş aldıklarını anlatan Bakan Bayraktar, “Açıktan geçecek yol, kampüsün tam doğu sınırında, o kadar ki sınıra teğet diyebileceğimiz bir nokta. Burada ömrünü tamamlamış ağaçlar da var. Büyükşehir Belediyesi, buradaki ağaçların büyük kısmının taşınacağını taahhüt ediyor. Onun yerine çok ciddi ağaçlandırma da yapılacak” ifadesini kullandı. Planın sadece ODTÜ’den geçen yolları ilgilendirmediğini, aynı zamanda ODTÜ’nün yaklaşık 4 bin hektarlık alanının ilk kez 1/1000’lik planının yapıldığını söyleyen Bakan Bayraktar, “Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ODTÜ arasında anlaşma sağlanılarak, bu iş sorunsuz halledildi. Onaylanan plan hem Ankaralılara hem ODTÜ’ ye hayırlı olsun” dedi.

İki farklı proje

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ODTÜ kampüsünden geçireceği iki farklı yol projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca onaylandı. Planlar kapsamında kampüs alanı dışında inşası süren ve yapımı protestolara neden olan ilk yol, Anadolu Bulvarı’nı, 100. Yıl ve Çiğdem mahallelerinin içinden geçerek Konya Yolu’na bağlayacak. Bakan Bayraktar’ın daha önce "Tünel yol yapacağız" sözleriyle anımsattığı ikinci yol ise Bilkent Bulvarı'ndan ODTÜ’ye girecek ve kampüsün tam ortasından geçtikten sonra Öğretmenler Caddesi’ üzerinden Konya Yolu’na bağlanacak. Kampüs bütünlüğünün bozulmaması için tünel şeklinde yapılacak olan yolun uzunluğu yaklaşık 2 kilometre olacak.

Çalışmalar kampüse kayacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ODTÜ'den geçireceği yol için kampüs alanı dışındaki çalışmalarını sürdürüyordu. Bakan Bayraktar'ın Twitter'dan duyurduğu karar sonrası ekipler çalışmalarını kampüse yöneltecek. 100 Yıl Mahallesi'ndeki viyadük ve Çiğdem Mahallesi'ndeki hafriyat çalışmalarının yanı sıra kampüs alanında çalışmalar başlayacak. Belediye ekipleri ilk olarak daha önce ODTÜ yönetimi tarafından sayılarının 3 bini bulduğu belirtilen ağaçları taşıyacak. Tünel yolla ilgili çalışmaların ise ilerleyen dönemde başlaması bekleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/odtu-planlarini-onayladik_112826.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!