Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İzmir Karabağlar'a Yüksek Yoğunluklu Yeni İmar Planı

İzmir’in Karabağlar ilçesi için hazırlanan plan hayata geçirilir ise 2-3 katlı binaların yerini 15-20 katlı binalar alacak, nüfus 3 katına çıkacak.

yapi.com.tr
İzmir Karabağlar'a Yüksek Yoğunluklu Yeni İmar Planı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Karabağlar'daki kentsel dönüşüm bölgesi için yüksek yoğunluklu yeni imar planı yayınladı. Evrensel'de yer alan habere göre planlar hayata geçerse 2-3 katlı binaların yerini 15-20 katlı binalar alacak, nüfus 3 katına çıkacak.

Toplantı yapan Karabağlar halkı planlara itirazda bulunacak. Bakanlar Kurulu kararı ile 2012 yılında riskli alan ilan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alınan İzmir’in Karabağlar ilçesinin Cennetçeşme, Limontepe ve Uzundere semtlerindeki 16 mahalleyi kapsayan 540 hektarlık alanla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni imar planları yayınladı.

Emlak Kulisi'nde yer alan habere göre; dönüşüm alanının içinde kalan ve 1. etap olarak adlandırılan Uzundere, Peker ve İhsan Alyanak Mahallelerini kısmen kapsayan 101.4 hektarlık alanın ardından bakanlık 2. etap için çalışmalarını başlattı.

2. etabın ilk olarak Bahriye Uçok Mahalleleri ile Salih Omurtak Mahallelerine ait kısmının 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planı yakın zamanda askıya alındı. Toplamda 77.4 hektarlık alanı kapsayan planlar yoğunluklu yapılaşma getiriyor. Yapılaşma oranı 2.4'e yükselirken binalar için yükseklik sınırlaması bulunmuyor. Bölgedeki yapılaşma ile 2-3 katlı iken bu yeni planlarla birlikte 20 kata çıkabilecek ve site tipi bir yapılaşma getirecek.

Karabağlar Mahalleler Birliğinin çağrısıyla dün yeni bir halk toplantısı gerçekleştirildi. Türkan Şoray Nikah Salonu'nda yapılan toplantıda yüzlerce mahalleli katıldı. Mahalleler Birliğinin gönüllü şehir plancısı Özgür Temiz planların içeriği hakkında bilgi verirken birliğin gönüllü avukatı Erbay Yucak yargı sürecinde yapılması gerekenleri anlattı. Toplantıda mahalleliler oy birliği planlara itiraz etme ve ardından dava açma kararı aldı. Yerel seçimlerin yaklaşmasından kaynaklı CHP'li belediye başkan aday adayları da toplantıya katıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmir-karabaglara-yuksek-yogunluklu-yeni-imar-plani_169917.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!