Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İzmir’de 22 RES’e Daha Bakanlıktan İzin Çıktı

İzmir’de RES’ler çoğalıyor. Son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bayındır, Kemalpaşa ve Torbalı sınırındaki bölgeye 22 RES yapılması için izin verdi. ÇED toplantısı 30 Temmuz’da yapılacak.

yapı.com.tr
İzmir’de 22 RES’e Daha Bakanlıktan İzin Çıktı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  İzmir’in Bayındır, Kemalpaşa ve Torbalı ilçelerine yapılmak istenen RES’lerin ÇED başvurusunu onaylayarak süreci başlattı. Evrensel Gazetesi'nin haberine göre, 22 türbinden oluşan Mersinli Rüzgar Enerji Santrali projesi Çardaklı Tepe, Kartal Tepe, Mersinli Mahallesi, Karlık Tepe, Akçam Tepe mevkiine yapılacak.


Bölgeye yapılacak olan RES’lerin ise sahipleri YANDER Elektrik Ticaret Anonim Şirketi. Yander Elektrik, Bomonti Elektrik’in grup şirketlerinin arasında yer alıyor. İstanbul merkezli olan Bomonti Elektrik’in 2010 yılında faaliyetlerine başlamış Mafe İnşaat isimli bir de HES yapan şirketi bulunuyor. Şirketin başında ise Bayram Kınay bulunuyor.
 
Çed toplantısı 30 Temmuz'da

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sitesinde yapılan duyuruda kurulmak istenen RES’lerin ÇED toplantısının 30 Temmuz’da yapılacağı bilgisi verildi ancak toplantıya iki gün kalmasına rağmen yer ve saat bilgisi verilmedi. Telefonla aradığımız Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü ÇED Hizmetleri Şube Müdürlüğü yetkilisi toplantının Bayındır’ın Çınardibi köyü meydanında yer alan kahvede saat 14.00’te başlayacağı bilgisini verdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izmirde-22-rese-daha-bakanliktan-izin-cikti_132994.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!