Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Jeotermal Enerjide Hedef 1 Milyon Konut

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Başkanı Bahçeci, "Amacımız, Türkiye genelinde 115 bin olan jeotermal enerjiyle ısıtılan konut sayısını doğru ve ciddi bir yatırım modeliyle 1 milyona ulaştırmak." dedi.

yapi.com.tr/AA
Jeotermal Enerjide Hedef 1 Milyon Konut

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği (JKBB) Başkanı Yaşar Bahçeci, üzerinde çalıştıkları yeni yatırım modeliyle Türkiye'de yaklaşık 1 milyon konutun jeotermal enerjiyle ısıtılmasını hedeflediklerini söyledi.

Kırşehir Belediye Başkanı da olan Bahçeci, Türkiye'nin jeotermal enerji potansiyeli açısından dünyada 7'nci, Avrupa'da ise 1'inci sırada bulunduğunu belirtti.

Jeotermal Kanunu'nun 2007 yılında AK Parti hükümetince çıkarıldığını anlatan Bahçeci, bu tarihten sonra atılım sürecine girildiğini ancak şu anda jeotermal enerji potansiyelinin yüzde 18'inin kullanılabildiğini kaydetti.

Bahçeci, halihazırda Türkiye genelinde 115 bin konutun jeotermal enerjiyle ısıtıldığını, bu sayıyı artırmak için yeni bir işletme ve yatırım modeli üzerinde çalıştıklarını dile getirdi.

Bahçeci, 1 milyon konutun jeotermal enerjiyle ısıtılmasının hedeflendiği yeni modele son şeklinin İzmir'de yapılacak toplantıda verileceğini, ardından bunun Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a sunulacağını kaydetti.

Türkiye'de 7,5 milyon konutu ısıtacak potansiyel var

Jeotermal kaynağı olan il ve ilçe merkezlerinde potansiyel araştırması yaptıklarını dile getiren Bahçeci şöyle konuştu:

"Şu an bir model üzerinde çalışıyoruz. Bu modeli İzmir’de yapacağımız geniş katılımlı bir toplantıda şekillendireceğiz. Belediyelerin jeotermal şirketlerinin 30'a yakın genel müdürlerinin katılacağı toplantıda çalışmaya son şeklini vereceğiz. Amacımız, Türkiye genelinde 115 bin olan jeotermal enerjiyle ısıtılan konut sayısın doğru ve ciddi bir yatırım modeliyle 1 milyona ulaştırmak. Türkiye’nin genel potansiyeline baktığımızda yeni yatırımlarla, jeotermal kaynakların geliştirilmesiyle 7,5 milyon konuta bile çıkabilecek bir potansiyeli var. İlk etapta 2-3 yıl gibi kısa bir sürede iyi bir işletme ve lansman modeliyle Türkiye’deki jeotermalle ısıtılan konut sayısı 1 milyona çıkarılabilir. Bunu Enerji Bakanımız Albayrak ile de görüştük. Hazırladığımız çalışmayı ve modeli kendilerine de arz edeceğiz."

ETİKETLER: jeotermal enerji
http://www.yapi.com.tr/haberler/jeotermal-enerjide-hedef-1-milyon-konut_162092.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!