Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Konteyner Kentte Yangın

JES’lere Mahkeme Kararı İşlemiyor

Aydın’ın Germencik ilçesinde mahkemenin iki kez 'Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) gerekli değildir' kararını iptal etmesine ve yöre halkının tüm tepkisine rağmen Jeotermal Enerji Santralleri (JES) çalışmalarını sürdürüyor.

yapi.com.tr
JES’lere Mahkeme Kararı İşlemiyor

Aydın’ın Germencik ilçesi Çamköy, Kızılcapınar ve Ömerbeyli mahallelerinde tarım arazilerine kurulmak istenen 3 JES için verilen "ÇED gerekli değildir" kararları mahkemece ikinci kez iptal edildi. Mahkeme kararlarına ve yöre insanlarının tepkilerine rağmen JES’lerde çalışmalar hız kesmeden sürüyor.

Sözcü’den Latif Sansür’ün haberine göre; söz konusu JES'ler için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen ‘ÇED gerekli değildir’ raporu, ilk kez 2017 yılında mahkemece iptal edildi. Bakanlığın ikinci kez verdiği ‘ÇED olumlu’ raporu da yöre sakinleri tarafından yargıya taşındı, Aydın 2. İdare Mahkemesi yılın son günlerinde bir kez daha kararı iptal etti.

Germencik Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Halil Çetinkaya, JES şirketlerinin hukuku, yasaları, tepkileri dinlemediğini belirterek, “Jeotermal şirketleri fütursuzca hareket ediyor. Hukuk, mahkeme kararı, vatandaşın tepkisi, hiçbir şey umurlarında değil. İki mahkeme kararına rağmen santrali diktiler.” dedi.

Çetinkaya, amaçlarının yaşadıkları kentin havasını, suyunu korumak olduğunu belirterek, “Türkiye dışında dünyanın hiçbir ülkesinde tarım alanında JES kurulmasına izin verilmiyor. JES'leri mahallemizde, tarım arazilerimizde görmek istemiyoruz.” diyerek JES karşıtı mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/jeslere-mahkeme-karari-islemiyor_183542.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!