Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Kaçak Projelerin Yapımı Devam Ediyor

Emlak Konut tarafından yapılan ve Kanal İstanbul projesi kapsamında bulunan Dursunköy 2. etap konut projesinin inşaatı, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen devam ediyor.

yapi.com.tr
Kaçak Projelerin Yapımı Devam Ediyor (Fotoğraf: Özlem Songül Abayoğlu/Evrensel)

Emlak Konut GYO tarafından yapılan ve Kanal İstanbul projesi kapsamında bulunan Dursunköy 2. etap konut projesinin inşaatı, İstanbul 3. İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararına rağmen devam ediyor. İstanbul için önem taşıyan içme suyu havzasında bulunan inşaat için 29 Aralık 2023 tarihinde yürütmeyi durdurma kararı verilmişti.

Evrensel’den Özlem Songül Abayoğlu’nun haberine göre; Dursunköylü yurttaşlar, bölgenin içme suyu havzası olması nedeniyle kendi arazilerine çivi bile çakamadıklarını belirtirken lüks konut inşaatı yapılmasına tepkili.

"Kaçak inşaat büyük doğa yıkımına neden oluyor"
Kuzey Ormanları Savunması Sözcüsü ve Yüksek Şehir Plancısı Ayşe Yıkıcı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan davalarla Kanal İstanbul projesinin iptal edildiğini hatırlattı. Yıkıcı, proje güzergahında İstanbul’un önemli su havzaları, tarım alanları bulunduğunu vurgulayarak, “Bu projenin İstanbul’un kuzey ormanlarında yaratacağı tahribat son derece büyük. Habitat parçalanmasına, su kaynaklarının kirlenmesine ve zarar görmesine, önemli bir ekosistem zincirinin kopmasına neden olmaktadır.” dedi.

Dursunköy’ün konumuna bakıldığında İstanbul’un en önemli su kaynağı Terkos Barajının havza sınırı içinde bulunduğuna dikkat çeken Yıkıcı şunları söyledi:

“Ekolojik açıdan büyük tahribatın oluşacağını, hatta oluşmaya başladığını ifade edebiliriz. İmar planları da iptal edildiğinden devam eden inşaat hukuken kaçak inşaat durumunda. Ayrıca İBB’nin hazırladığı KORU İstanbul strateji belgesinde de İstanbul’un tüm doğal ve kırsal alanlarının, kuzey ormanlarının ve su havzalarının korunması ve rehabilite edilmesi önceliklendirilmiştir. Kısacası Dursunköy’deki bu lüks konut projesi İstanbul'un akciğerlerine bir hançer olarak saplandı ve şu an kanayan bir yara şeklindedir. Kanamanın durdurulup İstanbul’un yaşam alanlarının devamlılığının sağlanması şarttır. Tüm yetkilileri İstanbul’un yaşam kaynağı olan kuzey ormanlarımızdan, doğal ve kırsal alanlarımızdan rant adına gözü dönmüşlerden korumaya davet ediyoruz.”

İbb Arnavutköy Belediyesine 'inşaatı durdur' yazısı gönderdi
İBB Basın Danışmanı Tayfun Deryal ise Emlak Konut’un Dursunköy’deki inşaatının mahkeme kararına rağmen devam etmesi üzerine gerekli işlemlere başladıklarını belirtti. Arnavutköy Belediyesine inşaatın durdurulması ve ruhsatın iptal edilmesine dair yazı gönderdiklerini ifade eden Deryal, “Orası içme suyu havzası. Bırakın çok katlı binaları herhangi bir şehirleşme olamaz. Süreci de bu nedenle takip ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kacak-projelerin-yapimi-devam-ediyor_204792.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!