Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı

Kadıköy Fikirtepe’de Hayat Kabusa Döndü!

İstanbul'da Kadıköy'ün Fikirtepe mahallesinde adeta hayat kabusa döndü. Kentsel dönüşüm nedeniyle boşaltılan evleri uyuşturucu bağımlıları mesken tuttu. Mahalleli durumdan oldukça tedirgin.

yapı.com.tr
Kadıköy Fikirtepe’de Hayat Kabusa Döndü!

Habertürk'ten Uzay Kesmen'in haberine göre, bölgede güvenlik sıkıntısı, yeni değil. Mahallelinin anlatımlarına göre, Fikirtepe’nin kentsel dönüşüm bölgesi ilan edilmesiyle 2 yıl önce evler boşaltılmaya başlanmış. Kimi evler yıkılmış, kimi gecekondularsa yıkılmayı bekliyor. O gecekondulara da mahalle dışından gelen yabancılar yerleşmeye başlamış. Şu an mahallede birçok ev metruk durumda.

O evler de madde bağımlılarının buluşma merkezi olmuş. Mahallede hırsızlık, madde ticareti, silahlı olaylar hiç bitmiyor. Mahalleli, “Sokak köşelerinde uyuşturucu kullanıyorlar. Bu insanlar geldikten sonra, mahallenin genci bile hangi madde nedir tanımaya başladı. Biz bilmezdik... Hırsızlık zaten meslekleri olmuş. Halk ayaklandığı için şimdi çoğu kaçtı gitti. Ama yine dönecekler” diyor.

Fikirtepe’de yaşanan 4 olayın ardından, Eğitim Mahallesi Kasrı Ali Caddesi üzerinde gündüz vakti yürüyen mahalle sakini göremiyorsunuz.

Metruk binaların madde bağımlılarına yuva olmasından rahatsız olan mahalleli, ‘serseri’ bir kurşunun hedefi olmaktan korkuyor. Mahalleli, tedirgin olduğunu söylüyor.

Mahalleli kesin çözüm bekliyor

Eski Fikirtepeliler, mahallede 40-50 senelik hatıralarının olduğunu, şu sıralar ise mahalle ortamının tamamen bozulduğunu ifade ediyor. İnsanların uluorta vurulmasına isyan eden mahalleli, bir an önce güvenliğin sağlanmasını istiyor.

Son zamanlarda yaşanan olayları polis de yakın takibe almış. Emniyet yetkilileri, olaylar nedeniyle bölgede tedbirleri artırdıklarını kaydetti. Fikirtepeliler ise bir an önce yetkililerin ciddi bir adım atmasını bekliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kadikoy-fikirtepede-hayat-kabusa-dondu_158539.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!