Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kadınların Çalışma Koşulları İş Güvenliği Açısından İyileştirilmeli

Kaya Safety Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kaya, kadınların iş güvenliği açısından çalışma koşullarını iyileştirmek için düzenlenen yönetmeliklerin son yıllardaki gelişiminin olumlu yönde olduğunu, ancak bu alandaki çalışmaların artarak devam etmesi gerektiğini söyledi.

yapi.com.tr
Kadınların Çalışma Koşulları İş Güvenliği Açısından İyileştirilmeli

Kaya Safety Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kaya, kadınların her alanda olduğu gibi iş güvenliği açısından da çalışma koşullarının iyileştirilmesinin önemli olduğunu, var olan mevcut yönetmeliklerin olumlu olmakla birlikte geliştirilmeye ihtiyacı olduğunu belirtti. Ali Kaya, “2013 SGK verilerine göre Türkiye’deki iş gücünün yüzde 25’ten fazlasını kadınlar oluştururken, meydana gelen iş kazalarında hayatını yitiren bin 360 kişiden 24’ü kadın çalışan olarak kayali da geçti. Yine aynı yılın  rakamlarına göre bin 677 kadın, iş kazaları neticesinde sürekli olarak iş göremez raporu aldı” dedi.

Kadınlara yönelik iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin önemine ayrıca vurgu yapan Ali Kaya, bu eğitimler sayesinde iş güvenliği ile ilgili bilinçlenmenin artırılabileceğini ve işverenlerin bu alanda sorumluluk üstlenmesi gerektiğini belirtti.

“Ağır ve tehlikeli işlerde çalışan kadın işçilerin sağlık durumları takip edilmeli”

Ağır ve tehlikeli işlerde çalışan kadın işçilerin durumuna da değinen Ali Kaya, sağlık raporu güncellemelerinin ve denetlemelerin çok daha önemli hale geldiğini söyledi.

Türkiye’nin iş güvenliği alanında son yıllarda önemli bir gelişim sürecinden geçtiğini ifade eden Ali Kaya, sürecin gelişimindeki en önemli faktörlerden birinin de kadın çalışanların durumu olduğunu ve iş kazalarına bağlı olarak gerçekleşen can kaybı ya da yaralanmaların asgari düzeye indirilmesi için kadın unsurunun göz ardı edilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kadinlarin-calisma-kosullari-is-guvenligi-acisindan-iyilestirilmeli_129308.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!