Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Erzurum’da Atık Sular Arınacak!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Küçükler: “Atık su arıtma tesisimiz bu yıl tamamlanıyor. Artık nehirlerimiz de temiz akacak” dedi.

yapi.com.tr
Erzurum’da Atık Sular Arınacak!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Küçükler Dünya Su Günü IV. Su Şiirleri Şöleni’nin açılışında yaptığı konuşmada, “Şehrimize temel altyapı yatırımlarımızı yaptık. En büyük sorunlarımızdan birisi de kirlettiğimiz Karasu ırmağı idi. İnşaatı devam eden Atık Su Arıtma Tesisimiz bu yıl bitiyor. Artık nehirlerimizi de kirletmeyeceğiz. Şehrimizin içinde olduğu gibi çevresindeki su yatakları da temiz akacak” diye konuştu.

Erzurum çeşmeler şehri

Başkan Küçükler, Erzurum’un eskiden beri bir çeşmeler şehri olarak bilindiğini de anımsatarak, “Biz, ESKİ Genel Müdürlüğümüz marifetiyle şehrimizin tüm semtlerini yeni çeşmelerle donatıyoruz. Şu ana kadar 130 yeni çeşme yapıldı. Yıl sonuna kadar daha onlarca yeni çeşme halkımızın istifadesine sunulacak” bilgisini verdi.

“Haber verin gelelim”

Şebekenin eskiliği, depoların kirliliği nedeniyle bazı evlerin kullandığı suda zaman zaman sorunlar görüldüğü ve şikayetler alındığını hatırlatan Küçükler, “Sorun bize bildirildiğinde anında müdahale ediyoruz. Depoları özel bir şekilde temizletiyoruz. Bu yıl yapılacak şebeke yenilenmesiyle bu sorun da tamamen bitmiş olacak” değerlendirmesinde bulundu.

“En ucuz suyu biz veriyoruz”

Türkiye’deki büyükşehir belediyeleri arasında en ucuz suyu Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin temin ettiğini de vurgulayan Küçükler, “Şu anda bin 600 kuruş seviyesinde bir fiyatla su satıyoruz ki, Türkiye’de bunun bir örneği daha yok. Bizim amacımız kâr değil, vatandaşımıza hizmet” dedi.

Türkiye’de kişi başına düşen su miktarının bin 400 Litre civarında olduğunu ifade eden ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, “Ülkemizde su sorunu yoktur diyebilmemiz için bu rakamın 3 bin Litre civarında olması gerekiyor” uyarısında bulundu. Erzurum’un su yönünden zengin bir şehir olduğunu ve kişi başına düşen su miktarının 8 bin metreküp seviyesinde seyrettiğini anımsatan Ertek, buna rağmen suyun ekonomik bir şekilde kullanılmasının zorunlu olduğunu ifade etti.

Palandöken Barajı, Arıtma tesisleri ve şebeke yenilemeleriyle Erzurum’da su sorununun kalmadığını, nüfus ne kadar artarsa artsın, elli yıl boyunca Erzurum’da su sıkıntısı yaşanmayacağını anlatan Ertek “Palandöken barajından şehre verdiğimiz su her gün belli aralıklarla analiz ediliyor. Suyumuzda hiçbir sorun yok, aksine magnezyum ve kalsiyum bakımından çok zengin bir suya sahibiz. Özellikle yaşlıların ve çocukların musluk suyu içmeleri sağlıkları için de önemli” diye konuştu   

 

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/erzurumda-atik-sular-arinacak_107001.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!