Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kalamış Yat Limanı'nın Yapılaşmasına İtiraz!

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı yapılaşmaya açıldı. Kadıköy Belediyesi, plana itiraz etti. Projede 'yüzen iskele' kısmına yürütmeyi durdurma kararı verildi.

yapi.com.tr
Kalamış Yat Limanı'nın Yapılaşmasına İtiraz!

Özelleştirme Yüksek Kurulu, 2011 yılında özelleştirilen Fenerbahçe'deki Kalamış Yat Limanı yeni imar planını onayladı. Cumhuriyet'in haberine göre, 115 bin 469 metrekare alandaki liman için 15 bin metrekare inşaat alanı bulunuyor ama otogarla 35 bin 795 metrekareye çıkması planlanıyordu.

Danıştay 6. Dairesi tarafından dava oybirliğiyle reddedildi. Danıştay, sadece planların "yüzen iskele alanlarına" ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu konu ile ilgili "Burada bir inşaat yapılırsa, yeşil alan kalmayacak. Alanın tümünün yapılaşmaya açılması söz konusu" diye konuştu. Nuhoğlu, "Kalamış Yat Limanı'nın ihtiyaçlar çerçevesinde kullanılması gerekiyor. İlave inşaat alanına ihtiyaç yok. Bir metrekare inşaat alanına bile izin vermememiz gerekiyor. Kadıköylülerin buna ihtiyacı yok. Söz konusu alan çok geniş bir kamu alanı. Vatandaşlarımız bu alanda spor yapıyor, bisiklet sürüyor. Vatandaşlarımızın faydalandığı bu alanın özelleştirilmesine karşı çıkıyoruz" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kalamis-yat-limaninin-yapilasmasina-itiraz_158735.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!