Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Kale 2015 Yılı Sonuna Kadar Ar-Ge'ye 55 Milyon Lira Harcayacak

Kaleseramik Fabrikası'nın Ar-Ge merkezi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katıldığı bir törenle açıldı. Burada konuşan Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Kale Grubu olarak kuruluşlarından bu yana 55 yılda Ar-Ge faaliyetleri için çok önemli gelişmelere tanıklık ettiklerini söyledi. Okyay, ''Bu Ar-Ge merkezimizde 2015 yılı sonuna kadar 55 milyon

yapi.com.tr / AA
Kale 2015 Yılı Sonuna Kadar Ar-Ge'ye 55 Milyon Lira Harcayacak

Foto: Rıza Özel (AA)

Kaleseramik Fabrikası'nın Ar-Ge merkezi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katıldığı bir törenle açıldı. Burada konuşan Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Kale Grubu olarak kuruluşlarından bu yana 55 yılda Ar-Ge faaliyetleri için çok önemli gelişmelere tanıklık ettiklerini söyledi. Okyay, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında gayri safi yurt içi hasıladan Ar-Ge'ye yüzde 3 pay ayrılmasının ve bunun 3'te 2'sinin özel sektör tarafından karşılanmasının hedeflendiğini aktararak, ''Ar-Ge harcama oranı gelişmişliğin en önemli şartlarından biridir. Ar-Ge harcama oranı en yüksek 19 ülke aynı zamanda en gelişmiş ilk 20 ülke arasındadır. Diğer yandan istatistiklere göre en hızlı gelişmekte olan ülkeler de Ar-Ge harcama oranını en fazla artıran ülkelerdir'' şeklinde konuştu.
    
Kale Ar-Ge Merkezi'nin 2012 yılı toplam Ar-Ge harcamalarının genel bütçe içerisindeki oranının yüzde 1,45 olduğunu ifade eden Okyay, Türkiye ortalamasının iki katına yakın olan ve AB ortalamasına yaklaşan bu oranın en az G-20 ülkeleri düzeyine çıkarılmasını hedeflediklerini kaydetti. Okyay, Ar-Ge merkezlerinin en gelişmiş bilimsel cihaz donanımına sahip olduğunu dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
    
''Ülkemizdeki üniversite ve araştırma merkezlerini engin bir bilgi havuzu olarak görmekteyiz. Bu kurumlarımızla etkin bir sinerji içinde olmaya hem grubumuz hem de ülkemiz adına rekabet için devam edeceğiz. Ar-Ge merkezimiz bu işbirliklerinin etkin bir arayüzü olacak ve ayrıca geçtiğimiz yıl İtalya'da satın aldığımız şirkete ve İtalyan markalarımıza da hizmet edecektir. Ar-Ge merkezimizin açılışı ile yapı grubumuzun tüm Ar-Ge süreçlerini 360 derece anlayışıyla organize ediyoruz. Diğer taraftan Kale Grubu'nun bir diğer stratejik iş kolu olan Savunma ve Havacılık sanayisinde yaptığı Ar-Ge faaliyetleri ile birlikte ülkemizin bu alanda en önemli gruplarından biri haline geliyoruz. Bu Ar-Ge merkezimizde 2015 yılı sonuna kadar 55 milyon lira Ar-Ge harcaması yapacağız.''

Kale Grubu'nun kurulduğu günden itibaren ülkenin sanayileşme sürecinde çok önemli bir rol oynadığına işaret eden Okyay, ''Kaleseramik Ar-Ge Merkezi'nin faaliyete geçmesiyle birlikte dış ticaret açığından ihracat kapasitesine varıncaya kadar makroekonomik politikalara destek olan, seramik bilimi ve teknolojisinden tasarım ve mühendislik gelişimine kadar sektörel gelişime yön veren bir yapının sahibi oluyoruz'' şeklinde konuştu.


    
Ar-Ge merkezi
    
Çanakkale'nin Çan ilçesinde 5 bin 200 metrekarelik alan üzerine yaklaşık 30 milyon lira yatırımla kurulan Ar-Ge merkezinde 81 kişilik uzman personel görev yapacak. Kale Grubu Yapı Ürünleri Grubu'nun tüm Ar-Ge faaliyetlerini tek bir çatı da toplayarak seramik sektöründe faaliyet gösterecek olan Ar-Ge Merkezi, Araştırma Laboratuvarları, Süreç Araştırma-Geliştirme ve Tasarım-Ürün Geliştirme gruplarından oluşuyor.
    
Alt birimleri olan ve ''Laboratuvar Yeterlilik Belgesi'' bulunan, Analiz ve Tahlil Laboratuvarı ile Yüksek Gerilim Test Laboratuvarını bünyesinde barındıran Araştırma Laboratuvarlarında ürünlere uygulanacak testlerden tasarım, tip, numune çalışmalarına kadar çok sayıda inceleme gerçekleşecek. Süreç Araştırma-Geliştirme Grubu ise teknoloji takibi ve uyarlanması, yeni üretilecek malzemeler üzerinde araştırma yapılması, üniversiteler, araştırma merkezleri, ulusal ve uluslararası platformlarla işbirlikleri gerçekleştirmek gibi konular üzerine çalışacak.

32 uzman ve tasarımcı ile faaliyet gösterecek olan Tasarım ve Ürün Geliştirme grubu ise pazar beklentileri ve müşteri talepleri doğrultusunda katma değeri yüksek, yaratıcı ürünler tasarlamak için çalışacak.

Ar-Ge merkezi, seramik sektöründe faaliyet gösterecek olup, seramik kaplama malzemeleri, seramik sağlık gereçleri, porselen-kompozit izolatör, elektroteknik seramikler, seramik filtreler, frit, hammadde-yarı mamul, karo ve ürün tasarımı gibi birçok alanda çalışmalar gerçekleştirecek. Aralarında seramik, metalürji-malzeme ve maden mühendisliği ile kontrol sistemleri, grafik, endüstriyel seramik, desinatörlük gibi 10 farklı alanda uzmanlığı bulunan 71 tam zamanlı, 10 yarı zamanlı personel bu merkezde görev yapacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kale-2015-yili-sonuna-kadar-ar-geye-55-milyon-lira-harcayacak_91696.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!