Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kamu İhalelerine Yeni Yönetmelik

1 Ocak 2003 tarihinde yürürlüğe girecek olan, Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliğine göre, mal alımı, hizmet alımı ve yapım işleri bir arada

NTV-MSNBC



1 Ocak 2003 tarihinde yürürlüğe girecek olan, Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliğine göre, mal alımı, hizmet alımı ve yapım işleri bir arada ihale edilemeyecek.
Yeni yönetmeliğe göre, kamu ihalelerine gireceklerde, yılbaşından itibaren ekonomik ve mali yeterliliğe sahip olma şartı aranacak.
Kamu İhale Kurumu’nun bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan ve 1 Ocak 2003 tarihinde yürürlüğe girecek olan “Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliği’ ile yapım işi ihalelerinde uygulunacak esas ve usuller belirlendi.
Düzenlemeye göre idareler, yapacakları ihalelerde saydamlığı, rekabeti, eşit muameleyi, güvenirliği, gizliliği, kamuoyu denetimini, ihtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanmasını ve kaynakların verimli kullanımını sağlamak zorunda olacak.
Aralarında kabul edilebilir doğal bir bağlantı olmadığı sürece, mal ve hizmet alımları ile yapım işleri bir arada ihale edilemeyecek.
Yapım işleri ihalelerinde idarelerce uyulması zorunlu hususları da düzenleyen Yönetmelik çerçevesinde, birden fazla yılı kapsayan işlerde, işin süresine uygun yıllar itibarıyle ödenek programı yapılacak. İlk yıl için öngörülen ödenek de proje maliyetinin yüzde 10’undan az olamayacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kamu-ihalelerine-yeni-yonetmelik_2474.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!