Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kapılar Açıldı

Eskişehir, Esenboğa, Samsun, Konya ve İstanbul yolunda yapılan şehir giriş kapıları, havai fişek gösterileri ve Murat Göğebakan konseriyle açıldı.

yapi.com.tr
Kapılar Açıldı

Hürriyet'ten Mert Gökhan Koç'un haberine göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara'nın beş girişinde yapılan ve yapımı sırasında maliyeti nedeniyle eleştirilen kent giriş kapıları, havai fişek gösterileri ve Murat Göğebakan konseriyle açıldı.

Açılış törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Eskişehir, Esenboğa, Samsun, Konya ve İstanbul yolunda yapımı tamamlanan kapıların özellikleri ve mimarileri ile Ankara’nın sembolleri arasına gireceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

Şehirlerin izlerini taşıyor

“Kapılarımızın hepsi Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esintiler taşıyor, yani tarihimizi yansıtıyor. Her bir kapımız ismini taşıdıkları şehirlerin tarihi izlerini taşıyor. Kapılarımızın araç geçiş yüksekliği ise 12 metredir. İskeletleri, depreme dayanıklı bina çeliğinden üretildi. Ankara gün geçtikçe güzelleşiyor, daha da güzelleşiyor.” Konuşmaların ardından Gökçek, kumanda masasındaki butonlara basarak kapıların açılışını gerçekleştirdi. Havai fişek ve ışık şovları eşliğinde yapılan törenin başında Murat Göğebakan sevilen şarkılarını seslendirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kapilar-acildi_118193.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!