Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Seçim Kapıları Çürüyor

Melih Gökçek’in 25 milyon TL’ye yaptırdığı ‘Hoş geldin’ kapıları iki ayda çürümeye başladığı belirtildi.

yapi.com.tr
Seçim Kapıları Çürüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, Ankara'nın 5 girişine tanesi 5 milyondan 5 ayrı kapı yaptırdı. Eskişehir, Esenboğa, Samsun, Konya ve İstanbul yolundan Ankara’ya giriş yapanları Gökçek’in ‘Hoş geldin’ kapıları karşılıyor. Seçimden hemen önce 15 Mart 2014’te açılan kapılar çürümeye başladı.

Seçim gitti, kapı çürüdü

Birgün Gazetesi'nden Burcu Cansu'nun haberine göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek tarafından yerel seçimler öncesi Başkent’in Eskişehir, Samsun, Konya, İstanbul ve Esenboğa girişlerine yapılan ve her birinin yapımına 5 milyon, toplamda 25 milyon harcanan şehir kapıları çürümeye başladı. Konya yolu girişindeki şehir kapısının hemen girişindeki duvarlarda kısım kısım göçükler oluşurken, kapıların ayağındaki kaldırımların da nemden çürüdüğü görüldü. Kapının Gölbaşı-Ankara istikametindeki istinat duvarı da çöktü. Öte yandan duvarlardaki seramikler kırıldı, kırılan seramik boşluklarında da nem ve çürümeler gözlendi.

Eleştirilmişti!

Gökçek’in seçim kampanyası sürecinde allayarak, pullayarak anlattığı şehir kapıları, yapımına başlandığı dönemde de uzmanlar ve sivil toplum kuruluşlarının büyük tepkisini çekmiş, eleştirilere neden olmuştu. Osmanlı ve Selçuklu mimarisini yansıtan şehir kapılarının, Ankara’nın kent kimliğine ve mimari yapısına aykırı olduğu gerekçesiyle de uzmanlar tepki göstermişti. Mimarlar Derneği, Türk Serbest Mimarlar Derneği, Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Koruma ve Restorasyon Uzmanları Derneği, Gökçek’in şehir kapılarının çağdaş toplumun ifadesi olamayacağını ve kültürsüzlüğün sembolü olduğunu belirtiyor.

Mimarlardan "Ankara'ya Kent Kapıları" Tepkisi

http://www.yapi.com.tr/haberler/secim-kapilari-curuyor_120468.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!