Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ankara'nın 5 Çıkışına Tanesi 5 Milyon Liraya 5 Kapı

Melih Gökçek, saatlerden sonra şimdi de kapı kurmaya başladı. Ankara'nın 5 çıkışına tanesi 5 milyon liraya 5 kapı inşa ediyor.

yapi.com.tr
Ankara'nın 5 Çıkışına Tanesi 5 Milyon Liraya 5 Kapı

Şehrin çeşitli bölgelerine yaptırdığı saatlerle gündeme gelen Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bir diğer iddialı projesi de ‘şehre giriş kapıları’. Büyükşehir Belediyesi’nin 5 ayrı yerde yaptırdığı kapıların her birinin ortalama maliyeti 5 milyon TL.

Radikal Gazetesi'nden Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre Ankara’nın 5 farklı girişine yapılacak şehir kapıları, Eskişehir, Konya, İstanbul, Samsun ve Esenboğa girişlerinde yer alacak. 25 metre yüksekliğinde olması öngörülen kapıların üzerlerinde mermer, taş kaplama ve Osmanlı motiflerinin bulunması planlanıyor. Kapılarda ‘Hoş geldin’ yazacak. İhaleleri tamamlanan ve yapımına başlanan kapıların 2 aylık bir zaman diliminde tamamlanması öngörülüyor.

Ancak şehre girişlerde ‘hoş geldin’ yazacak olan bu kapıların başkentlilere maliyeti çok da ucuz olmayacak. Geçen haftalarda tamamlanan ihalelerin, en kapsamlısı 3 kapı için yapılmış olanı. 11 Aralık’ta yapılan sözleşmeyle kesinleşen ihale sonucuna göre, 3 kapı için toplam 14 milyon 680 bin TL’lik sözleşmeye imza atıldı. İhaleyi Detvar İnşaat-Gatek Yapı Sanayi ve Ticaret Ltd Şirketi kazandı. Diğer iki kapı içinse ihale saat kuleleriyle birlikte yapılmıştı. 2 adet şehre giriş kapısı ve 2 adet saat kulesi için yapılan ihalede de sözleşme bedeli 11 milyon 480 bin TL olmuştu ve imzalar Aralık ayında atılmıştı.

Saat kuleleri ve kapılarla ilgili olarak bugüne kadar tamamlanan ihaleler, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin iddialı iki projesinin maliyetini de ortaya koyuyor. Buna göre şu ana kadar tamamlanan saat kuleleri ve şehre giriş kapıları ihaleleri kapsamında toplam 36 milyon TL’lik sözleşme imzalandı. Kulelerin ve giriş kapılarının yapımının seçimler öncesinde tamamlanarak hizmete girmesi hedefleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ankaranin-5-cikisina-tanesi-5-milyon-liraya-5-kapi_116575.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!