Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Karahayıt Köyü’nün Meraları Kurtuldu

Madencilik firmasının depolama alanlarını büyütmek amacıyla yaptığı tahsis değişikliği başvurusunun reddedilmesiyle köylülerin hayvanlarını otlattığı meralar kurtuldu.

yapi.com.tr
Karahayıt Köyü’nün Meraları Kurtuldu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Karahayıt Köyü’nde madencilik firmasının depolama alanlarını büyütmek amacıyla yaptığı tahsis değişikliği başvurusu komisyon tarafından uygun görülmedi. Bu kararın ardından mera alanlarında (Bulutçeşme, Üç Kabağaç, Beşiktepe ve Karahayıt) bölge hayvancılığının geliştirilmesinin önü açılmış oldu.

BirGün’de yer alan habere göre; Ayvalık Belediyesi, Sivil Toplum Örgütleri, siyasi partilerin temsilcileri, mahalle muhtarları ve çevre örgütleri, süreci takip ederek kararın alınmasında etkili olmuşlardı.

Balıkesir Valiliği, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Karahayıt köyü sınırları içerisindeki mera, yaylak, kışlak, otlak ve çayırların tespit ve tahdit çalışmaları tamamlandı. Komisyonca yapılan değerlendirme sonucuna göre; tespit ve tahdit çalışmaları tamamlanan, Ayvalık ilçesi Karahayıt Mahallesi’nde 104/7 ve 104/1 sayılı parselde toplam 91.81745 dekar alan İl Mera Komisyonu’nun tahsis değişikliği kararına uygun görülmediği tutanak altına alındı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/karahayit-koyunun-meralari-kurtuldu_185038.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!