Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Köy Merası Maden Şirketine Verildi

Balıkesir İl Mera Komisyonu, 17 günlük tam kapanmanın ilk gününde acele toplanarak 100 bin metrekarelik mera alanını maden şirketine verdi.

yapi.com.tr
Köy Merası Maden Şirketine Verildi

Balıkesir İl Mera Komisyonu, 17 günlük tam kapanmanın ilk gününde acele toplanarak Karaayıt ve Bulutçeşme köylerinde bulunan 100 bin metrekarelik mera alanını, demir zenginleştirme tesisine atık deposu yapılması için maden şirketine verdi.

BirGün'den Aycan Karadağ'ın haberine göre; 9 Nisan’da toplanan İl Mera Komisyonu, şirketin atık deposu olarak kullanmak istediği alanın “Mahallelerin hayvan varlığı bakımında mera varlıklarının yetersiz olduğu anlaşıldığından” köylülerin kullanımında kalmasına karar vermişti. Şirketin, 26 Nisan’da Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne yaptığı itiraz üzerine, İl Mera Komisyonu tam kapanmanın başladığı ilk gün olan 29 Nisan’da toplanarak, 9 Nisan’da verdiği kararı, 21 gün sonra yok saydı ve maden şirketinin mera tahsis talebini kabul etti.

Ayvalık Tabiat Platformu Sözcüsü Nebahat Dinler, mera alanının gasp edildiğini belirterek, “Köylünün keçisini, koyununu otlattığı mera atık deposu olarak kullanacak. Hem de, ‘Mera, yaylak ve kışlaklar; özel mülkiyete geçirilemez, amacı dışında kullanılamaz, zaman aşımı uygulanamaz, sınırları daraltılamaz’ diyen Mera Kanununa rağmen. Ayvalık Tabiat Platformu olarak süreci takip etmeye, yaşam alanımızı savunmaya, doğanın talanına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/koy-merasi-maden-sirketine-verildi_185244.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!