Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Katma Değer için Yapı Kimyasalları

Beyaz çimento, kalsiyum alüminat çimentosu gibi özel ürünleri ile inovasyon konusunda Türkiye çimento ve yapı malzemeleri sektörüne öncülük eden Çimsa, bu yıl ilkini düzenlediği Yapı Kimyasalları Semineri ile yapı kimyasalları sektöründeki gelişmeleri ele aldı

yapi.com.tr
Katma Değer için Yapı Kimyasalları

Çimsa tarafından düzenlenen ve sektör profesyonellerini buluşturan 1. Yapı Kimyasalları Semineri, Sakıp Sabancı Müzesi'nin çok amaçlı etkinlik merkezi the Seed'de gerçekleştirilen seminerde, yapı kimyasalları sektöründeki gelişmeler masaya yatırıldı. Universitat Politecnica de Catalunya'dan Prof. Dr. Jose Gomez Serrano'nun Antoni Gaudi'nin Sagrada Famila'sının gelişiminde malzeme olarak 'sıva'nın önemi üzerinde durduğu sunumuyla başlayan seminer programı, Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden (ODTÜ) Prof. Dr. İ. Özgür Yaman'ın 'farklı mineral katkıların kalsiyum alüminat çimentosu esaslı harçlar üzerindeki etkileri' başlıklı sunumuyla devam etti.

Seminerin öğleden sonra gerçekleştirilen oturumlarında ise Gazi Üniversitesi'nden Doç. Dr. Mustafa Şahmaran, 'yeni nesil erken yaş yüksek dayanımlı çimento bağlayıcılı onarım malzemeleri' üzerinde duruken; University of Siegen'den Dr. Rer. Nat. Yılmaz Sakallı, 'kuru karışımlarda üçlü sistemlerin özellikleri ve son ürünlere etkileri' hakkında konuştu. Seminerin son oturumunda da Ege Üniversitesi'nden Doç. Dr. Özge Andiç Çakır, kendini iyileştiren çimentolu kompozitler hakkında bir sunum yaparken; yine University of Siegen'den Prof. Dr. Habil. Reinhard H. F. Trerrin de Avrupa yapı kimyasalları sektöründeki güncel gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Hakan Gürdal: Yapı kimyasallarının sunduğu potansiyelin farkında mıyız?

Seminerin açılışında yaptığı konuşmada Türkiye'nin değer yaratarak yapılacak işlere ihtiyacı olduğunu vurgulayan Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı Hakan Gürdal; yurtdışından gelen teknolojilerin adaptasyonuyla temelleri atılan yapı kimyasalları sektörünün artık kendi ürünlerini, teknolojilerini geliştirmesi gerektiğine işaret etti. Çimentoda ton başına yaratılan değerin 10-15 dolar civarında olduğunu anımsatan Gürdal, "Acaba bu anlamda yapı kimyasallarının potansiyelinin farkında mıyız?" diye sordu. Yaşanan olumsuzluklara rağmen, doğru adımlar atılması durumunda birçok fırsatın da olduğunu belirten Gürdal, üniversitelerle kurulacak işbirliklerinin geleceğe yönelik bu tür adımlar açısından önemine dikkat çekti.

Çimsa Çimento Genel Müdürü Nevra Özhatay da yapı kimyasalları ve çimento sektörlerinin gelişimindeki benzerliklere dikkat çekti. Gelişmekte olan ülkelerde kişi başı çimento tüketiminin 900 kg seviyelerine çıktığını belirten Özhatay; yaklaşık 500 civarında firmanın faaliyet gösterdiği yapı kimyasalları sektörünün de Türkiye'de 2 milyar 500 milyon TL'lik bir hacme ulaştığının tahmin edildiğini söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/katma-deger-icin-yapi-kimyasallari_133978.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!