Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Kaybedilecek Her Sahne Toplumumuzun Gelişiminde Bir Geri Adım"

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün Akün ve Şinasi sahneleri açıklaması: Hangi nedenle olursa olsun, bu yapıların Türk sanatının hizmetinden mahrum bırakılması konusunda kaygı duyduğumuzu ve ve sanatsal anlamda kaybedilecek her sahnenin toplumumuzun gelişim sürecinde bir geri adım olarak gördüğümüzü kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.

yapi.com.tr / AA
"Kaybedilecek Her Sahne Toplumumuzun Gelişiminde Bir Geri Adım"

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nce (DOB), Akün ve Şinasi sahnelerinin Türk tiyatrosuna büyük hizmetler verdiği belirtilerek, "Sanatsal anlamda kaybedilecek her sahnenin, toplumumuzun gelişim sürecinde bir geri adım olarak gördüğümüzü tüm kamuoyuna saygılarımızla bildiririz" değerlendirmesinde bulunuldu.

DOB'tan yapılan yazılı açıklamada, mülkiyeti Emek İnşaat AŞ'de bulunan Devlet Tiyatroları Akün ve Şinasi sahnelerinin yeniden ihaleye çıkartılmasıyla ilgili, büyük üzüntü duyulduğu belirtildi. Ankara'da halihazırda sahne eksikliği yaşandığı, mevcut sahnelerin de seyirci talebini karşılamakta yetersiz kaldığı vurgulanan açıklamada, iki sahnenin daha eksilmesinin toplumun sanattan biraz daha mahrum kalmasına neden olacağına vurgu yapıldı.

Açıklamada, şunlara yer verildi:

"Daha çok tiyatro salonunun, konser salonunun yapılması yoluyla toplumumuzun daha büyük bir aydınlığa doğru gideceği inancıyla Akün ve Şinasi sahnelerinin devam etmesi arzusundayız. Hangi nedenle olursa olsun, bu yapıların Türk sanatının hizmetinden mahrum bırakılması konusunda kaygı duyduğumuzu ve Devlet Opera ve Balesi olarak, bunu opera ve bale sanatlarının tüm yurtta daha yaygınlaşmasına yönelik verdiğimiz mücadelenin bir parçası olarak gördüğümüzü ve sanatsal anlamda kaybedilecek her sahnenin, toplumumuzun gelişim sürecinde bir geri adım olarak gördüğümüzü tüm kamuoyuna saygılarımızla bildiririz".

http://www.yapi.com.tr/haberler/kaybedilecek-her-sahne-toplumumuzun-gelisiminde-bir-geri-adim_122792.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!