Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Kültür Mekanları Yok Ediliyor"

Ankara’nın kent merkezinde bulunan ünlü tiyatro sahneleri Akün ve Şinasi’nin satışa çıkarılmasına tepkiler artıyor. Başkent dayanışması Sekreteryasını yürüten Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, sahnelerin satışının kent belleğini yok etmek olduğunu söyleyerek tepkisini dile getirdi.

yapi.com.tr
"Kültür Mekanları Yok Ediliyor"

Candan şöyle devam etti: “Akün ve Şinasi sahneleri kentin sanat mekanlarıdır, yok edilmesi kabul edilemez. Bir zamanlar Sakarya’da bulunan “yeni sahne” de yok edildi. Tek tek sanat mekanlarını yok ediyorlar. Avrupa ülkesi başkentleri kentlerinde bulunan kültür merkezlerinin sayıları ile gurur duyarlar. Atina’da 110 tiyatro her gün perdelerini açar. Sanat düşmanı olan zihniyet ise kültür ve sanat mekanlarımıza saldırıyor, satışa çıkarıyor. Tiyatro seyircisi için, kent belleği ve kentliler için büyük bir kayıp. Sahneler kapatılamaz, Kültür Bakanlığı’nı görreve çağırmıştık, uyarmıştık  ama kulağının üstüne yattı ve tiyatro mekanlarının yokoluşunu seyrediyor.  Ne zaman gizlice bir mekan satsalar, altından rant çıkıyor. Nedir bu gizlilik? Açığa çıkartmak ve engellemek için mücadele edeceğiz. ”

Candan, tiyatro sezonlarında Akün ve Şinasi sahnelerinin tıklım tıklım dolu olduğuna dikkat çekerek, "Amaç Başkent’te sanatı yok etmektir, bilinçli olarak sanat kentten siliniyor" dedi.

Başkent Dayanışması ve Başkentliler, Akün ve Şinasi sahnesi önünde eylemler gerçekleştirmişti. İhaleyle dört kez satışa çıkan sahnelerin ihaleleri ertelenmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kultur-mekanlari-yok-ediliyor-_126022.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!