Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kaynak Dengeli Dağıtılmalı

Yüzde 83’ü belediyelerden hizmet alan nüfusun kentsel ihtiyaçları için merkezi bütçeden, yerele daha çok kaynak aktarımı sağlanmalı, bu kaynağın, bölgeler, kentler arasında tahsisinde, sadece nüfus değişkeni değil, ülkede bugüne kadar önlenemeyen bölgesel uçurumlar ve farklılıklar da dikkate alınmalıdır.

Cumhuriyet Gazetesi
Kaynak Dengeli Dağıtılmalı

br />
‘Yerellik üstünden kalkınma’ yaftası

Neoliberaller, yerellerin, kentlerin, piyasaya açılarak, kentin değerlerini metalaştırarak küresel sermayeyi çekmelerini, bu yolla gelişmenin sağlanmasını öneriyorlar. Bu amaçla, kentleri, bölgeleri birbirleriyle kıyasıya yarıştıran, bu bölgelere kalkınma ajansları kurdurarak her bölgeyi, yelkenine küresel rüzgâr kapmaya özendiren, özünde tüm kentsel hizmetleri de metalaştıran ve kentliyi yerel hizmetler üstünden de soyan, sömüren bir yaklaşımı öneriyorlar. Buna “yerellik üstünden kalkınma” yaftasını yapıştırıp demokratik bir parıltı da eklemeyi ihmal etmiyorlar.

Hinlik ve tuzak

Özünde, yereli neoliberalleştirerek merkezi devleti küçültme hinliği içeren, Dünya Bankası ve piyasa yanlısı AB’cilerce pazarlanan bu tuzağa kimi sosyal demokratlar da düşebiliyor.

Küresel sermaye çekmek için kentleri yarıştırma tuzağı, İstanbul’u içinden çıkılmaz sorunlara sürüklediği gibi, birçok büyük kenti de küresel sömürünün piyasacı, özelleştirmeci alanına aldı. Gaz, su, ulaşımda şimdiden özelleştirmelerle, ya da belediye eliyle piyasacı yaklaşımlarla kentli, gündelik yaşamının idamesinde sömürü çarkında.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5
http://www.yapi.com.tr/haberler/kaynak-dengeli-dagitilmali_67554.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!